Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Bafra'da ürettiği gemiler dünya sularında
43 yıllık tecrübesiyle adından sıkça söz ettiren ve yerli üretimde ortaya koyduğu projelerle sektöründe lider bir marka haline gelen Damsan Makine Sanayi, ihracat noktasında Samsun ve bölgesinin önemli bir değeri olmaya devam ediyor.

Son olarak gemi yapımına başlayan Damsan Makine Sanayi, bugün birçok ülkenin karasularında yerli üretim gemilerini yüzdürmenin gururunu yaşıyor.



YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

1975 yılında Samsun’un Bafra İlçesi’nde İşadamı Recep Kocabaş tarafından kurulan ve tarım aletleri ve araç üstü ekipmanlar üreterek, makine sanayi sektörüne giriş yapan Damsan Makine Sanayi, bugün geldiği noktada 43 yıllık tecrübe ve birikimiyle iç piyasadaki ihtiyaçlar doğrultusunda endüstriyel uygulamalarla, taş kırma tesisleri, beton tünel kalıpları, beton santrali ekipman ve makinaları imalatı ile yükselişine devam ediyor. Balık işleme tesislerindeki iç ve dış piyasadaki ihtiyaçlar doğrultusunda balık unu ve balık yağı tesislerinin yanı sıra gemi yapımı noktasında da balıkçı gemisi, özel amaçlı gezi teknesi ve yük taşıma gemileri imalatında da büyük öneme sahip.



DAMSAN’LA DOĞDUM DAMSAN’LA BÜYÜYORUM

Damsan Makine Sanayi’nin doğduğu yıl faaliyete başladığını belirten Damsan Makine Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, “1975 Bafra doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimi Bafra’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için yurt dışına çıktım. Makine mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bafra’ya gelerek, benimle doğan şirketimizin başına geçerek Damsan Makine Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldum. Benimle birlikte büyüyen şirketimiz her geçen gün gelişen teknolojiyi yakından takip ederek müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda en kaliteli hizmeti ve üretimi sunmayı amaçlayarak bugün geldiğimiz noktada Samsun ve bölgesinin yanı sıra ülkemizin ihracatına ciddi katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Damsan Makine Sanayi’nin ilk imalatı tarım römorku ve su tankeri yapımıydı. Bir süre bu şekilde imalatına devam etti. Farklı alanlarda müşteri talepleri arttıkça ürün çeşitliliğimizde arttı. Şu an çok farklı kategorilerde üretimler yapıyoruz” dedi.



TALEPLERE ÖNEM VERİYORUZ

Şirket politikasının; teknoloji bakımından hızla büyüyen dünyaya ve gelişen tarım sanayisine ayak uydurmak olduğunu belirten Kocabaş, “Üretim politikamız gereğince başladığımız günden bugüne ürün çeşitliliğimiz oldukça arttı. Elbette ki burada en önemli etken müşteri talepleri oldu. Ürün çeşitliliğimizi arttırırken, müşteri taleplerini de göz önünde bulundurarak belirli yol haritaları izledik. Şu an, tarım aletleri, su tankerleri, tryler, dorse, kasa, mikser, çöp araçları, vidanjör, kepçe kovaları gibi birçok araç üstü ekipman yapımı ve onarımı yanı sıra makine imalatı yapımı, balık unu, balık yağı, balık yemi ve büyükbaş kanatlı yemi fabrikaları, çelik kontriksiyon bina yapımı, beton, tünel kalıpları, özel imalat yapımları, taş kırma tesisleri yanında balık yakalama ekipmanları olan ırgat, matafora, mastika, hidrolik balık ağı makarası, fihs pshpump ve elekleri balıkçı gemisi yapımımız mevcut” şekline konuştu.



GURUR VERİCİ

Damsan yapımı yerli üretim gemilerin birçok ülkenin karasularında yüzdüğünü belirten İşadamı Kocabaş, “Bafra’nın tarım şehri olması hasebiyle tarım aletleri, römorklar ve su tankerleri üretimleriyle makine sanayi sektörüne giriş yapan şirketimiz daha sonra müşteri talepleri ve piyasa ihtiyacını karşılamak adına ürün yelpazemizi genişleterek, ciddi bir büyüme sağladık. Balık unu balık yağı ve yem fabrikaları yapımı, araç üssü ekipmanlar yapımı ve onarımı yaparak müşterimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Tarımın yanı sıra denizcilik sektörüne de hitap ettiğimizden dolayı balıkçı gemisi yapımına da başladık. İlk üretimimizin ardından da bugün geldiğimiz noktada karasularımızda ve birçok farklı ülkede Damsan üretimi olan gemilerimiz seyir halindedir. Özellikle Moritanya, Rusya, Abhazya gibi birçok ülkede Damsan yapımı gemilerimizin yüzmesi şirketimi, bölgemiz ve ülkemiz adına da gurur verici” ifadelerini kullandı.






Kaynak: Habergazetesi
Eklenme tarihi: 23.08.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FIRST GROUP Inter..
 GAMMA Shipping
 GOKTAS Yatcilik L..
 ÖZSTAR Denizcilik
 AKMAN Dalış Merke..
 İNKA
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 THE MOORİNGS Yach..
 ORIENT Shipping C..
 ATİPOST Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim