Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa’ya söküme gelen gemi bir haftadır yanıyor
Parçalanması için İzmir Aliağa’ya getirilen Türk gemisi M/V Koza’nın ambarlarındaki yangına rağmen söküm için beklemesi tedirginlik yarattı.



Türk deniz ticari filosunun koster tipi gemilerinden M/V Koza, 6 bin ton buğday kepeğini taşırken 12 Aralık 2017’de Atlas Okyanusu kıyısındaki Sierra Leone’da imdat sinyali verdi. Sol tarafına doğru büyük oranda batan M/V Koza’nın mürettebatı kurtarıldı. Türk sahipli geminin aldığı hasardan dolayı seyre çıkması uygun görülmedi. Gemi sigorta şirketi tarafından başka bir armatöre satıldı. İçindeki buğday kepeği ile çıkartılan ve 10 Temmuz 2018’e kadar Sierra Leone’de kalan gemi, sökülerek parçalanması için 3 Ağustos’ta İzmir Aliağa’ya getirildi. 14 Ağustos’ta gemideki buğday kepeği yükünü yetkililer denetlemek istedi. Gemide daha önce çıkan yangından dolayı ambar kapaklarının hidrolik sistemlerinin çalışmadığı görülürken, ambarlardan halen duman yükseldiği fark edildi. 9 ay önce suya batarak ıslanan yükün halen yanması dikkat çekti. Yetkililer gemi ambarındaki buğday kepeğinin halen yanmakta olduğunu belirterek tutanak tuttu.

‘Resmi izin alınmadı’

Parçalanmak üzere bekleyen geminin ambarlarından yükselen duman dışarıdan görülürken, durumu şüpheli bulan Çevre Mühendisleri Odası harekete geçti. Geminin resmi izin alınmadan Aliağa’daki söküm yerine getirildiğini belirten oda, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na başvurdu. Söküme getirilen gemide denetim yapılıp yapılmadığını soran oda, gerekli evrakların kendilerine iletilmesini istedi.

Tehlikeli atık şüphesi

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, “Aliağa deniz turizminin yoğun olduğu bir yer. Kuito ve Ethan atık gemileriyle ilgili eleştirilerimizde haklı çıkmıştık. Koza’da acilen inceleme yapılmalı. Aksi halde bu geminin ülkemize girişi yasak olan radyoaktif ve tehlikeli atık taşıdığına, bu atıkların ülkemizi kirleteceğine, işçilerin risk altında olduğuna dair şüphelerimiz daha da artacak” dedi.

ETHAN VE KUITO GERÇEĞİ

Bahama bayraklı petrol işleme gemisi Kuito, 2015’te Angola’dan Aliağa’ya söküm için getirilmişti. Ege Çevre ve Kültür Platformu ile Çevre Mühendisleri Odası, radyoaktif atık yüklü olduğu ileri sürülen Kuito’nun sökümünü engellemeye çalışmıştı. Ama Kuito 2015’te parçalanmıştı. Fransa’da hurdaya çıkartılan M/T Methania gemisini de zehirli ve asbestli atık bulundurduğu için hiçbir Avrupa ülkesi kabul etmemişti. Adı, M/T Ethan olarak değiştirilen gemi, 2016’da İzmir Aliağa Söküm Tesisleri’ne getirilmişti. Geminin sökülmemesi için çabalayan Çevre Mühendisleri Odası ve İzmir Barosu avukatlarının dava açmasına rağmen gemi parçalanmıştı.









Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 02.09.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LCM ROTA
 ŞENER Tersanecili..
 BYZAS Turizm
 MİLLER&FLAMA Deni..
 İLKE Denizcilik
 INTERTRANS Denizc..
 DOĞANBEY Denizcil..
 CANBAZ Denizcilik
 GÜNDEM Denizcilik..
 BEKO Ticaret A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim