Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Meteoroloji'den 'Tropik Fırtına' uyarısı
Türkiye'de daha önce görülmemiş bir meteorolojik olayın, "Tropik Fırtana" nın yaşanabileceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mora Adasında başlayıp güçlenecek bir tropikal fırtınanın Keşan’dan Antalya’ya kadar etkili olacağını bildirdi.

Fırtınadan en çok Muğla ve Aydın çevresinin etkileneceği, rüzgar hızının saatte 120 km.'ye çıkabileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşlara tekne turları başta olmak üzere deniz aktivitelerini durdurmaları uyarısında bulundular.

Bir Meteoroloji yetkilisi açıklamasında;
“Bugün itibariyle Orta Akdeniz üzerinde oluşmasını beklediğimiz bir alçak basınç merkezi var. Bu alçak basınç merkezi gece saatlerinde etkisini artıracak ve kuvvetlenecek. İhtimalen de tropikal fırtınaya dönüşecek. Mora yarımadasının güney batısında başlayacak ve güçlenecek olan fırtına cumartesi itibariyle Türkiye’ye doğru hareket etmesi bekleniyor. Pazar erken saatlerden itibaren de güzergahında bir değişim olmazsa, yurdumuzun güney batı kesimlerini ciddi biçimde etkileyecek. En çok etkilenecek iller Muğla ve Aydın çevresi olacak. Yön değiştirirse etkilenecek bölgeler de değişecek. Gün yaklaştıkça daha sağlıklı değerlendirme yapılacaktır. Burada önemli olan şey çok açık alanlardaki organizasyonlar beklemeye alınmalı. Tekne turları gibi deniz aktiviteleri durdurmalı. Fırtına beklediğimiz şiddette gelirse küçük ağaçların kırılması, çatıların uçması, inşaat iskelelerinde riskler oluşması ihtimal dahilinde.” dedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında ise “Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte fırtınanın Ege Bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz'de oluşması beklenilen alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve tropik fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz'de oluşması beklenen fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.

Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır."





Eklenme tarihi: 27.09.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UZAKLAR Denizcili..
 SINKO Internation..
 KALYONCU RoRo Shi..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 CREWMEDITERRENIAN..
 MORGÜL Denizcilik
 DALYA-H Shipping
 YOROZ Agency
 ADAKENT Gemi İşle..
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim