Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İran'ın ambargolu gemilerini bir Türk şirketi işletiyor
İran İslam Cumhuriyeti'ne uygulan yaptırım çerçevesinde ABD Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı listede İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılğı A.Ş.'nin işlettiği 4 konteyner gemisinin olduğu ortaya çıktı.

Trump yönetiminin İran'a yönelik yaptırımlarının ikinci diliminin 5 Kasım'da yürürlüğe girmesiyle birlikte, gözler ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırım uyguladığı şirketlere çevrildi.

ABD'nin yayınladığı yaptırım listesinde enerji, denizcilik ve ulaştırma sektörleri ön plana çıkarken, İran ile bağlantılı Türkiye'de yerleşik şirketlerin listede yer almaması dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı yaptırım listesinde Türkiye'de yerleşik şirketler yer almazken, İran Denizcilik İşletmelerini ile irtibatlı olan ve İstanbul merkezli denizcilik şirketlerinin işlettiği 15 bin TEU taşıma kapasitesine sahip 4 konteyner gemisinin yer aldığı görüldü.



Çin'de yerleşik şirketlerin mülkiyetine bulunan ve İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılğı A.Ş. tarafından işletilen M/V CANREACH, M/V FANREACH, M/V GOODREACH ve M/V TENREACH isimli Hong Kong bayraklı 2018 yapımı 15 bin TEU taşıma kapasitesine sahip gemilerin ABD Hazine Bakanlığı yaptırım listesinde olduğu belirlendi.

KÜFÜR EDİP, TEHDİT ETTİLER!

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin, ABD Hazine Bakanlığı yaptırım listesinde bulunan ve İran İslam Cumhuriyeti Denizcilik İşletmeleri'ne ait olduğu belirtilen, 4 adet 15 bin TEU taşıma kapasitesine sahip konteyner gemilerinin işletmeciliğini üslenen İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. yetkilileri ile görüşme talebimiz reddedilirken, ismini açıklamayan bir yetkili tarafından muhabirlerimize küfür edilerek "Haber Yapmayacaksınız" denilerek tehdit edildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş.'nin işletmesinde bulunan ortalama 30 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 8 adet Hong Kong bayraklı kuruyük gemisinin de İran İslam Cumhuriyeti Denizcilik İşletmeleri tarafından sipariş edilerek inşa edildiği öğrenildi. Bu gemilerin, hizmete alındığından itibaren Türkiye'de yerleşik İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. tarafından işletildiği kaydedildi.

OFAC ARAŞTIRMALARI YETERSİZ!

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz denizcilik yetkilileri, İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş.'nin işletmesinde olan ve ABD Hazine Bakanlığı tarafında yaptırım listesine alınmayan kuruyük gemilerinin İran merkezli şirketler tarafından sipariş edilmesine rağmen OFAC listesine alınmamasının, hülle yoluyla bayrak değiştirilerek Hong Kong'a alındığı ve OFAC yetkililerinin de bu konuda iyi bir araştırma yapmaması olarak gösterildi.

PERS DENİZCİLİK İLE İSTANBUL DENİZCİLİK AYNI ADRESTE

Öte yandan Arkas Denizcilik'in, İran İslam Cumhuriyeti Denizcilik İşletmeleri ile ortak olarak kurduğu ve Ağustos 2018 tarihinde hisselerini Soheil Sana'ya vererek ortaklıktan ayrıldığı IRISL Anadolu Gemi Acenteliği A.Ş.'nin tüzel ortağı Pers Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin adresinin İstanbul Denizcilik ve Deniz Taşımacılığı A.Ş ile aynı olması dikkat çekti.

İSTANBUL DENİZCİLİK VE DENİZ TAŞIMACILIĞI A.Ş.'NİN İŞLETTİĞİ GEMİLER




ABD HAZİNE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYINLANAN AMBARGO LİSTESİ

CANREACH (f.k.a. HAMOUN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820271 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

FANREACH (f.k.a. BARZIN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820269 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

GOODREACH (f.k.a. RADIN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820257 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).

TENREACH (f.k.a. RAYEN) Container Ship Hong Kong flag; Additional Sanctions Information - Subject to Secondary Sanctions; Vessel Registration Identification IMO 9820245 (vessel) [IRAN] (Linked To: ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES).




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 15.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BODRUM Denizcilik
 BERGEN Denizcilik
 DENAL Denizcilik
 ÇEBİ Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
 DOLFİN Denizcilik..
 ARMADOR Denizcili..
 TURKON Holding
 DADAYLILAR Shippi..
 KALAMIŞ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim