Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TURYOL: ''Her an kontak kapatabiliriz''
İDO'nun ekonomik gerekçelerle İstanbul'daki iç hat taşımacılığını durdurmasından sonra İstanbul Boğazı'nda günde 470 sefer yapan TURYOL'dan da "Her an kontak kapatabiliriz" açıklaması geldi...

İstanbul Boğazı'ndaki yolcu taşımacılığının en büyüklerinden Turyol'un Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Meclis Üyesi Yunus Can, İDO’nun maliyetlerin karşılanamaz hale geldiği gerekçesiyle iç seferlerine son verdiğini belirterek "Turyol olarak biz de kontak kapatabiliriz. Akaryakıt giderlerimiz geçen yıla göre yüzde 143 arttı" dedi.



1 Aralık'ta iç hat seferlerine son verdiğini duyuran İDO'nun özelleştirilme süreci İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 19 Kasım tarihli oturumunda tartışma çıkardı. Tartışma sırasında söz alan Turyol Yönetim Kurulu Başkanı da olan CHP'li Meclis Üyesi Yunus Can, İDO'nun iç hat seferlerini durdurmasının nedeninin maliyetlerin çok yükselmesi olduğunu, geçen yıla göre akaryakıt giderlerinin yüzde 143 arttığını söyledi. Turyol'un da İDO'nun da kullandığı gemilerin motor parçalarının, yedek parçalarının yabancı menşeli olduğunu belirten Can, bu parçaların dövize endeksli olması nedeniyle giderlerin çok arttığını vurguladı.

HER AN KONTAK KAPATABİLİRİZ...

İDO'nun deniz ulaşımındaki payının sadece yüzde 3 olduğunu aktaran Can "İDO'nun olağanüstü bir sefer sayısı yok. Biz Turyol olarak ya da başka özel şirketler o seferleri gerçekleştirebilir. Ama biz de Turyol olarak her an kontak kapatabiliriz. Maliyetlerimiz çok fazla arttı. İDO'nun iç seferlerini iptal etmesinin arkasında başka neden aramaya gerek yok tek neden maliyetlerin artık karşılanamaz hale gelmesi” diye konuştu.

GÜNLÜK ORTALAMA 470 SEFER...

Turyol, İstanbul'da Kadıköy/Haydarpaşa-Eminönü/Karaköy ve Üsküdar-Eminönü/Karaköy hatlarında tarifeli olarak günlük ortalama 470 sefer yapıyor. Ada turu ve Boğaz turu da düzenleyen firma, Çınarcık, Kocadere, Esenköy ve Armutlu ilçelerine de sefer gerçekleştiriyor.





Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 21.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDEMLER Denizcil..
 AGS Union İnşaat ..
 AR-GAZ
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 LİDER Gemi işletm..
 AVRASYA Dentur
 KUTUP Denizcilik
 ORGANİKSAN Ltd.
 VİLLA Denizcilik ..
 SMARİNE Elektrik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim