Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İDO’nun hat kapattığı dönemde GESTAŞ yatırım yaptı
İDO’nun hat kapattığı dönemde GESTAŞ’ın hizmetlerine aynı düzeyde devam etmesi Çanakkale için büyük bir hizmet olarak değerlendirildi.

Son dönemde bazı şirketler kepenk kapatıp, konkordato ilan ederken son olarak denizcilik şirketi İDO’nun yıllardır süregelen iç hat seferlerini kapatması, bunun nedeni olarak da artan maliyetlerin gelirlerin çok daha üzerinde olduğunu göstermesi, özellikle denizcilik sektöründe yönetim sürecinin bir hayli zor olduğunu gösterdi. İDO’nun hat kapattığı dönemde GESTAŞ’ın hizmetlerine aynı düzeyde devam etmesi Çanakkale için büyük bir hizmet olarak değerlendirildi.

Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi GESTAŞ’ın İDO ile aynı faaliyeti yapması dolayısıyla benzer maliyet kalemleri ve benzer maliyet düzeyleriyle karşı karşıya kaldığı tahmin ediliyor. Bu duruma rağmen GESTAŞ’ın İDO ile aynı adımı atmamış olması, yönetimsel başarıyı gözler önüne seriyor. İki yıl içerisinde gerçekleşen; zarar eden gemi büfelerinin yüksek gelirle ihale edilmesi, farklı iş süreçleri ve iş ortaklıklarından elde edilen karlar, verimlilik çalışmalarıyla gereksiz maliyetlerin önüne geçilmesi gibi çalışmalar, yönetimsel başarıyı ortaya koyan birkaç örnek. İDO, iç hat seferlerini kapatmaya kadar varan bir süreç yaşarken; GESTAŞ, Çanakkale halkı ve Çanakkale turizmi için yatırıma devam etti.

ADALARA BÜYÜK YATIRIM

Türkiye’nin ve Çanakkale’nin iki önemli turistik cazibe merkezi Bozcaada ve Gökçeada, GESTAŞ’ın yatırımlarıyla daha da ulaşılabilir bir noktaya geldi. GESTAŞ tarihinde ilk kez Gökçeada’ya 3 gemiyle birden seferler yapıldı. Adalarda bazı yoğun dönemlerde, Gökçeada’da günde 30 sefere, Bozcaada’da günde 40 sefere varan sayılarda seferler gerçekleştirildi. Adalarda uygulanan online bilet uygulamasıyla özellikle şehir dışından gelen misafirlerin bekleme süreleri tamamen eritildi.



YENİ BİR HAT HİZMETE AÇILDI: AYVACIK(KÜÇÜKKUYU)-MİDİLLİ

2018 Troya Yılı ilan edilmesiyle Çanakkale turizmi hareketli bir yıl yaşarken ilin Avrupa’ya açılan kapısı olan Ayvacık(Küçükkuyu)-Midilli seferleri başlatıldı. Bu seferlerle Çanakkale’den Midilli’ye, Midilli’den de Çanakkale’ye birçok turist ziyareti gerçekleşti.

GEMİ VE İSKELELERE YATIRIM

Gemi ve iskelelere yatırımlar da hız kesmedi. GESTAŞ, normal periyodik bakımlara ek olarak gemi ve iskelelerine tam 12 milyon TL’lik yatırım yaptı. Lapseki İskelesi, betonarmesi güçlendirilerek uzun yıllar hizmet edecek hale getirildi; ekstra bir rampa daha açıldı. Gelibolu İskelesi’nde betonarme güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde diğer iskelelerde de aynı çalışmaların yapılarak yatırımların devam edeceği öğrenildi.




Kaynak: boğazgazetesi
Eklenme tarihi: 27.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEK Denizcilik
 PİRANA Dalış Ltd...
 EŞMELER Tarım Ltd..
 MİRA Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 ARAZLAR Denizcili..
 TUNA Denizcilik
 REYSAŞ Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim