Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul Boğazı’nda geçen gemiler sintine atıklarını denize döktü
İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin denize döktüğü atıkların oluşturduğu yağ tabakası havadan böyle görüntülendi.



İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkların sebep olduğu çevre felaketi havadan görüntülendi. Gemi ve teknelerden denize bırakılan sintine atıkların yüzeyde oluşturduğu yağ tabakası boğazda kirli bir görüntü oluşturdu.

İHA'nın haberine göre, İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin denize döktüğü atıkların oluşturduğu yağ tabakası havadan görüntülendi. Gemi ve teknelerden denize bırakılan sintine atıkların yüzeyde oluşturduğu yağ tabakası boğazda kirli bir görüntü oluşturdu. Çevreye ciddi zarar veren bu atıkların, boğazın doğal yapısını bozduğu ve çirkin bir görüntü oluşturduğu belirtildi.

VATANDAŞLAR BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Gemi ve tekneler tarafından dökülen bu atıkların boğazın temiz görüntüsünü bozduğunu ve çevredeki tüm canlıların hayatını olumsuz etkilediğini söyleyen İstanbullular, bu durumdan şikayetçi olduklarını söyledi. Vatandaşlar, gerek çevredeki canlıların sağlığı gerekse boğazın görüntüsünün bozulmaması için yetkililerin önlem alması gerektiğini belirtti.



"BOĞAZDAN GEÇİŞLERİN OLMASI TARAFTARI DEĞİLİZ"

Yaz mevsiminde çocukların burada denize girdiğini söyleyen Kerem Kaynak, “Aslında söylenecek bir şey yok. Çünkü bizim içinde bulunduğumuz toplum bilinçli bir toplum. Gerçi bunun için yapılan ileriye dönük projeler var. Boğazdan geçişlerin belli bir süre sonra duracağına inanıyoruz çünkü yeni yapılan projede bu geçişlere muhtemelen izin verilmeyecek. Siz medya kuruluşu olarak daha çok bilginiz vardır. Anca öyle durdurabiliriz. Sarıyer bölgesi olarak burada yazın çocuklar denize giriyorlar, balık ölümleri oluyor. Bu geçen gemilerin atıkları sadece İstanbul değil ülkemizi çok büyük bir şekilde etkiliyor. Bu yüzden biz buradan geçişlerin olması taraftarı değiliz” ifadelerini kullandı.

"DENİZİMİZİ, SAHİLLERİMİZİ, PLAJLARIMIZI KİRLETİYOR"

Kaynak, “Bunun da sebeplerini sizler de söylediniz. Balık ölümleri, geçen her gemi illaki bir kimyasal atık bırakıyor veya yasal olmayan bir şekilde bırakıyor. Bu denizimizi, sahillerimizi, plajımızı kirletiyor. Buraya bırakılan atıkların buradan alınması, taşınması, temizlenmesi çok zor. Olduktan sonra önüne geçmenin bir anlamı yok. Bu sahil beş sene mazot içinde kalıyor bir gemi bir şey bıraktıktan sonra” diyerek tepkisini gösterdi.

“DENİZİMİZİN KİRLETİLMESİNDEN RAHATSIZIZ"

Atıkların boğazın görüntüsünü bozduğunu söyleyen Nurettin Ekinci, “Tabii ki bu durumdan rahatsızız. Şu anda deniz görüldüğü gibi temiz gözüküyor ama zaman geliyor buradaki pislikten, atık yağlardan denize bakılmayacak bir hal alıyor. Bu güzel denizimizin kirletilmesine büyüklerimiz el atsın” dedi.

Boğazdan geçen gemi ve teknelerin bıraktığı atıkların havadan görüntüsü denizdeki kirliliği gözler önüne serdi.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 28.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ


Sikayet
Boğazlarimizda denetimin olmadığı bir kere daha ortaya cikti hani boğazlara konumlandirilan radar kuleleri üzerindeki kameralar gece ucan sineği bile görecek denildi ne oldu bu kameralara..gemiler tekneler sintine basıyor diye yeni boğaz mi acacaz yani boğaz açınca duzelecekmi hersey denetim şart .her gece ve gündüz kural ihlali yapan balikci ve gezi teknesi yat dolu boğaz boğazlara da trafik polisi gibi denetim yapılsa hem daha güvenli olur hemde gelir elde edilir

Yazan: Berat yedican - 31.12.2018 13:29:03


bilge& sludge
Gemilerden bilge ve sludge'nin ücretsiz ve her limanda alınabilmesi lazım.liman masrafına eklenip ücretsiz olan yerler var ama tüm limanlarda ücretsiz olması lazım ayrıca bu tur olaylarda cezayı gemiye degil carkçıbasına kesceksınki bakın daha denize basılıyormu
Yazan: faruk dikbıyık - 29.12.2018 11:19:28




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GMARİN
 DALYAN Denizcilik
 ÖZEL Martı Denizc..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 ERK Denizcilik
 FIRST GROUP Inter..
 NİSA Denizcilik
 ÇAĞLAR Denizcilik
 SARP Turizm
 EFEMAY Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim