Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ukranya'dan yola çıkan buğday, Boğaz'da mahsur kaldı
Birleşmiş Milletler'in, Afrika'ya göndermek üzere temin ettiği buğdayı taşıyan "Mirach" isimli gemiye, İstanbul Boğazı'nı geçtiği sırada borçlarından dolayı el konuldu.

Ukrayna'dan Cibuti Limanı'na doğru çıktığı yolculuk 10 ay önce İstanbul'da noktalanan gemi Ahırkapı açıklarına çekilirken, aylardır geminin ambarında bekleyen 22 bin ton buğday çürümeye yüz tuttu. 26 personel ise, aksi durumda herhangi bir hak iddia edemeyecekleri gerekçesiyle 10 aydır gemide yatıp kalkıyor.

Alınan bilgiye göre; açlıkla boğuşan Afrika'ya yardım etmek üzere kolları sıvayan Birleşmiş Milletler (BM), çeşitli ülkelerden 22 bin ton buğday topladı. Yüklü miktardaki yardım malzemesi, Ukrayna'nın Nikolayev limanından Mira Denizcilik'e ait "Mirach" isimli gemiye yüklenerek Cibuti Limanı'na doğru yola çıktı. İstanbul Boğazı'na giriş yapan gemiye, çeşitli borçlarından dolayı 20 Ocak 2009'da mahkeme kararıyla el konuldu. Karar üzerine gemi, içerisindeki yardım malzemesi ile birlikte Ahırkapı açıklarına çekildi.

Geminin, çoğunluğu Türk 26 personeli, aksi durumda herhangi bir hak iddia edemeyecekleri gerekçesiyle 10 aydır gemide yatıp kalkıyor. Personel, 5 ambarda tutulan toplam 22 bin ton buğdayın çürümemesi için sık sık gerekli kontrolleri yapıyor. Personel bir yandan da, gemi yoluna devam ediyormuşçasına günlük işlerini yapmaya devam ediyor.

Alacaklı 17 firmanın açtığı dava üzerine gemiye el konulduğu öğrenilirken, personel Birleşmiş Milletler'i eleştirdi. Personel, 10 aydır büyük sıkıntı çektiklerini belirtirken, "Birleşmiş Milletler paramızı ödemediği için burada kaldık. Sonuçta yardım malzemesi olduğu için bu yüke kimse sahip çıkmıyor. Birleşmiş Milletler malını alsın ve gitsin" dedi.

Bu 10 aylık süre içerisinde Birleşmiş Milletler, Uluslararası Londra Hakem Mahkemesi'nde dava açarak, buğdayın boşaltılmasını ve başka bir gemiyle Sudan'a sevk edilmesini isterken, bir yandan da davanın sonucu bekleniyor.

Geminin kaptanı Ahmet Kara, 10 ay önce Ukrayna'dan aldıkları Birleşmiş Milletler'e ait 22 bin ton buğday ile Cibuti Limanı'na gitmek üzere yola çıktıklarını belirterek, "İstanbul'da kumanya alımı için durduğumuzda BM şirketimize ödeme yapmadığı için gemimize el konuldu. 10 aydır buradayız. Büyük sıkıntı içindeyiz. Gemide 26 personel ve ben varım. 10 aydır gemiden hiç ayrılmadım. Bu süreçte ailemle görüşemedim" dedi. Gemi personeli Mustafa Aksoy da, evinin limana yakın sayılabilecek Küçükçekmece'de olduğunu fakat buna rağmen ailesi ile 10 aydır görüşemediğini söyledi. Aksoy, "Ailemle sadece telefonla görüşüyorum. Kalp ve şeker rahatsızlığım var. Gemiden inmeye korkuyorum çünkü gemiden ayrılırsam hiçbir hak talep edemeyeceğim. Burada günlük işlerimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Personel Ersoy Özkan ise, "BM ödeme yapmadığı için mahsur kaldık. Biz de maaş alamıyoruz. 2 çocuğum var. Ancak onlar ararsa telefonla görüşebiliyoruz. Şirket günlük ihtiyaçlarımızı karşılıyor fakat maaş alamadığımız için evlerimize para gönderemiyoruz. Bu iş en kısa zamanda sonuçlansın, yetkililerden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı. Personel, gemideki buğdayın en fazla 4 ay daha dayanabileceğini belirtti.


Kaynak: Stargundem
Eklenme tarihi: 05.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 SEAHAWK Training ..
 TRUVA Denizcilik
 ERK Denizcilik
 JASMİNE COURT Hot..
 ELKENZ Denizcilik..
 GEMPORT A.Ş.
 MARMARA RoRo
 DEVAL Denizcilik
 DOGANATA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim