Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik ve Gemi İnşaa'da Güney Afrika açılımı
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne (GAC) yönelik ticari heyet gezisinin çok verimli geçtiğini belirtirken, ''THY'nin sefer sayısının 7'ye çıkarılması, karşılıklı deniz taşımacılığı seferlerinin desteklenmesi ve gemi yapımı sektörünün bu ülkeye gelmesi konusundaki tekliflerimiz memnuniyetle karşılandı'' dedi.

Çağlayan, beraberinde 80'i iş adamı 140 kişilik bir heyet ile GAC'a gerçekleştirdiği ziyareti ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, müteahhitlik alanında bu ülkede işbirliği alanlarının belirlenmesi için bu ay içinde bir Türk heyetinin GAC'a geleceğini bildirirken, heyette, müteahhitlik sektöründen ve gemicilik sektöründen sanayicilerin bulunmamasını ''eksiklik'' olarak nitelendirdi. Zafer Çağlayan, müteahhitlik sektörünün dışa açılmasını kolaylaştırmak, inşaat malzemeleri ihracatını sağlamak amacıyla yurt dışı müşavirlik hizmetlerinin desteklenmesi için 2010 yılı bütçesine 30 milyon dolar ödenek konulduğunu açıkladı.

GAC'ın Afrika Kıtası'nın itekleyici, tetikleyici gücü olduğunu, sanayide, GSMH'da ve dış ticarette Afrika'nın toplamının 3'de 1'ine sahip olduğunu, bütün bağlantıların, bütün uçuşların GAC üzerinden yapıldığını hatırlatan Bakan Çağlayan, ''GAC çok önemli bağlantı merkezi. Bu çerçevede THY'nin doğrudan sefer ve kargo seferi sayısının artırılması konusunu dile getirdik. Şu anda haftada 4 gün THY sefer yapıyor. Her gün sefer yapmak istediğimizi ifade ettik. THY bağlantı sayısı 7'ye çıkacak. Tabii bu olunca kargo seferleri başlayacak. Kargo seferleri başlayınca bizim özellikle işlenmiş gıda ihracatı imkanı olacak'' dedi. Gezi sırasında GAC Sanayi ve Ticaret, Bayındırlık ve Madencilik bakanları ile görüştüğünü ve somut olarak tekliflerde bulunduklarını belirten Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

''Karşılıklı denizcilik seferlerini ve deniz ticaretini geliştirelim, dedim. Bu mesafelerde en kolay taşımayı denizcilikle yaparsınız. Bu çerçevede denizcilikte ikili seferlerimizi koyalım, dedik. Burası bir deniz ülkesi, ama burada gemi inşa sanayi hiç gelişmemiş. Türkiye 4. büyük gemi inşaat sanayine sahip. Gelin bu konuda güçlerimizi birleştirelim, dedim. Sanayi ve Ticaret Bakanı'na bu konuda (Siz istiyorsanız gemicilik sektörümüzü getiririz, burada tersane işletir size. Sizin siparişlerinizi, dünyanın en iyi en kaliteli gemilerini yapar) dedim. Kriz nedeniyle epey bir gemimiz bekliyor. En azından biz buraya, gemicilerimizin yaptığı, ancak çeşitli nedenlerle ellerinde kalan, yarım, tamamlanmamış ve tamamlanacak birçok gemiyi de hesaplı bir şekilde satabiliriz. Kimyasal tankerleri de satmamız mümkün. Bu konulardaki notlarını aldılar.
Bu seferki heyette maalesef gemicilikle ilgili sanayiciler yoktu. Gelmeleri gerekirdi, gelmedir. Biz herkesi davet ediyoruz. Deniz Ticaret Odası ve gemi inşa sanayicileri ile hemen görüşeceğim. Arkadaşlar ellerindeki imkanları çıkarsınlar, oraya büyükelçimize, ticaret müşavirlerine göndereceğiz. Bir temas başlasın, sonra gemicilerimizi bir araya getirelim.''

GAC'a gelen heyette, birkaç firma dışında müteahhitlik sektöründen de katılım olmadığına işaret eden Bakan Çağlayan, Maliye Bakanı'nın orta vadede 100 milyar dolarlık altyapı yatırımı öngörüldüğünü açıkladığını hatırlatarak, ''Müteahhitlik sektörünün bu geziye kesinlikle katılması gerekirdi. Sadece gelecek 3 yılda 60 milyar dolar para harcayacaklar. 2010 Dünya Futbol Şampiyonası yapılıyor. Maalesef bunu ıskalamışız. En azından biz geçen yıl geniş bir şekilde müteahhitlik, müşavirlik sektörümüzü buraya getirip, 2010 futbol şampiyonası yatırımları konusunda pay alabilirdik. Yollar, havaalanları, konut inşaatları, altyapı inşaatları planlanıyor. Ümit ediyorum ki inşaat sektörü burada çok iyi işleri alacak'' dedi.


Kaynak: Stargundem
Eklenme tarihi: 07.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 LAMIA Yat İşletme..
 GİRİT Yatcilik
 SANOVEL İlaç
 KONVOY Denizcilik
 OMSAN Lojistik A...
 HACI ŞABAN ZORER ..
 ORIENT Shipping C..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim