Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
2 Kişinin öldüğü gemi yangınında 5 şüpheliye 15'er yıl hapis istemi
Tuzla'daki bir tersanede Hong Kong bandıralı "M/T LR2 POSEIDON" isimli gemide yapılan bakım ve onarım çalışmaları sırasında çıkan yangında hayatını kaybeden tersane işçileri Mehmet Tütüncü (58) ve Muhammed Ali Yılmaz'ın (27) ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, 5 şüpheli hakkında, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İddianamede, gemi tesisatının benzinden tamamen arındırılmadığı ve yangının benzin kaynaklı olarak meydana geldiği belirtildi.



Tuzla'da, Tuzla Gemi Endüstrisi A.Ş isimli tersanede bakım sırasında "M/T LR2 POSEIDON" isimli tanker tipi gemide çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, birden fazla kişinin yaralandığı yangına ilişkin gemi kaptanı Rashpal Singh Dhalıwal'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 28 Ocak 2019 tarihinde saat 14.00 sıralarında Tuzla'da Evliya Çelebi Mahallesi Tersaneler Caddesi üzerinde kurulu bulunan iskelede bakım ve onarımı yapılan Hong Kong bandıralı "M/T LR2 POSEIDON" isimli geminin pompa dairesinde çıkan parlama sonucunda yangının meydana geldiği anlatıldı.

Yangında Mehmet Tütüncü ve Muhammed Ali Yılmaz'ın hayatını kaybettiği, birden fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Olaydan sonra bilirkişiler eşliğinde gemide incelemeler yapıldığının anlatıldığı iddianamede, yangının çıkış sebebinin araştırılması için pompa dairesinde zeminden ve kargo devresinden dökülmüş boru ağzından su numunelerinin alındığı, numunelerin içeriğinde yanıcı ve yangın başlatıcı özelliğe sahip maddelerden benzin bulunduğu kaydedildi.

Sızan gazların alev alması sonucu meydana gelmiş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen yangın raporunda, "Tuzla Gemi Endüstrisi A.Ş. isimli tersane dahilinde bakım ve onarımı yapılan geminin akaryakıt tankerinin pompa bölümünde pompa, valfler ve borularda yapılan çalışmalar esnasında ortama sızan yanıcı gazların herhangi bir sebepten dolayı alev alması sonucu parlama olayının meydana geldiği ve yangının kat dahili izolasyon malzemelerine geçmesiyle geliştiği kanaatine varılmıştır" denildi.

Gemi Kaptanı Rashpal Singh Dhalıwal'ın ifadesinde, son taşıdıkları yükün Mogas 90-95 RON (motor benzini) olduğunu, 12 Ocak'ta Malta'da boşalttıklarını, Malta'dan ayrıldıktan sonra temizliğe başladıklarını ve 16 Ocak'ta temizliğin tamamlandığını beyan ettiği belirtildi.

"Gemi tesisatı benzinden tamamen arındırılmamış"

Gemide yapılan temizliğin amacının yakıt taşımış olan geminin tank, boru ve pompa vb. tesisatının yakıttan arındırılması olduğu ancak gemi tesisatının benzinden tamamen arındırılmadığı, benzin kaynaklı olarak yangının meydana geldiği vurgulandı. Yangının gemide oksijen kaynağı ile boya yakma işlemi yapılırken zemine düşen boya parçasının yeterli sıcaklığı sağlayarak zeminde mevcut benzin kalıntısını tutuşturması sonucu çıktığı belirtildi.

Gemi kaptanı ve 4 şüpheliye 15 yıl hapis istemi

Tutuklu gemi kaptanı Rashpal Singh Dhalıwal ve geminin bakım, onarım işini üstlenen firmanın yetkililerinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame, gönderildiği 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- 2 işçinin öldüğü tersane kazasını protesto ettiler
- Tersanedeki yangında ölen genç toprağa verildi
- Tuzla'da tersanede yangın çıktı: 8 işçi yaralı





Eklenme tarihi: 16.04.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE Denizcilik
 SİNOMAR Denizcili..
 TİM Gemi Mühendis..
 ESA Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 GOODHOPE Shipping
 ALAPINAR Su Ürünl..
 BEKIR SENGUL Ship..
 ATASOY Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim