Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kuşadası'na ilk seferini yapan gemi çiçeklerle karşılandı
Kuşadası’na gelen kurivaziyer gemileri, turizm sezonu ve gelecek yıllar için umut veriyor. Ege Port Yolcu Limanı'na ilk seferini gerçekleştiren Fransız bayraklı kruvaziyer gemisi "Le Bougainville" Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından karşılandı.



Halk oyunları ekibinin gösterisi eşliğinde gümrük sahasına giren turistler, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel tarafından çiçekler ile karşılandı. Karşılamada Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Süvari ve Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ve Oğuzhan Turan, acente ve liman yetkilileri de hazır bulundu.



Karşılama sonrasında Başkan Günel, gemiyi ziyaret etti. Le Bougainville’nin kaptanı Thamos McCandless ve ekibi tarafından karşılanan Günel’e geminin plaketi takdim edildi. Kuşadası’na 2019 yılında 6 sefer düzenleyeceklerini belirten Le Bougainville’nin kaptanı Thamos McCandless bu güzel karşılamadan dolayı çok mutlu olduklarını, Kuşadası ve Limanı’nı çok beğendiklerini kaydetti.



"KRUVAZİYER TURİZMİ KUŞADASI’NIN CAN DAMARI"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de karşılama töreninde yaptığı konuşmada, “Yapımı tamamlandıktan sonra ilk seferine başlayan ve Kuşadası’nı da programına alarak ilk seferini gerçekleştiren Fransız Bayraklı Le Bougainville gemisi ve yolcularına hoş geldiniz demek üzere buraya geldik. Kruvaziyer turizmi Kuşadası’nın ve geçim kaynağının can damarı. Kruvaziyer gemilerinin önemini, Kruvaziyer gemileri eksildiğinde neyi kaybettiğimizin çok daha farkına vardık. Biz hem Kuşadası Belediyesi olarak ve Kuşadalı turizmciler olarak kruvaziyerin önemini çok iyi kavramamız lazım. Kruvaziyer gemileriyle Kuşadası’na gelen misafirlerin ne istediğini, ne beklediğini, doğru anlayarak onların buraya daha fazla gelmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım" dedi.

"KUŞADASI’NI TURİZMİN BAŞKENTİ YAPMAYA KARARLIYIZ"

Günel, bu yıl Kuşadası Limanı'na gelecek olan gemi sayısının iyi olduğunu fakat önümüzdeki yıllarda bu sayının oldukça artacağını söyledi. Günel ayrıca, “Bu fırsatı bir kez daha geri tepmememiz ve bu konuda elimizden gelen her şeyi yerinde ve zamanında yapmamız lazım. Bize düşen sadece kenti düzeltmek, kenti turizm kentine yakışır şekilde imar etmek değil, aynı zamanda burada turizm kentine bakışı değiştirmektir. Turist gemiden indikten sonra ilk karşılayan hemşehrimizle, onu buradan uğurlayan son hemşehrimizin de aynı bakış açısına sahip olması lazım. Evimize gelen bir misafiri karşılar gibi ve uğurlar gibi bu hizmeti vermemiz lazım. Hatalarından ders çıkartan bir kentiz. Turizmin ilklerindeniz ve sahip olduğumuz çok güzel değerler var. Efes, Meryemana, bölgemizde kentimizin kültürel doğal yapısı olmak üzere bütün bunların değerini çok iyi kavrayıp elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım" diyerek Kuşadası’nı tekrar turizmin başkenti yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

"KUŞADASI LİMANI ESKİ GÜZEL GÜNLERİNE DÖNECEK"

Le Bougainville isimli kruvaziyer gemisinin 2018 yılı Aralık ayında yapımı tamamlanarak suya indirildiğini belirten Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör de, “9 bin 988 groston ağırlığında, 132 metre uzunluğunda 185 yolcu kapasitesine sahip ultra lüks gemi Kuşadası Ege Port Limanı'na 5 sefer daha gerçekleştirecek. 2019 ve 2020 yıllarında sefer sayılarını artıracak. Ayrıca Ponant Cruises filosuna ait diğer gemiler de önümüzdeki yıllarda Kuşadası’na seferler düzenleyecek" ifadelerini kullandı. Güngör, limanın eski güzel günlerine yeniden döneceğinin müjdesini verdi.




Kaynak: Aydın Ses gazetesi (Enver Önder)
Eklenme tarihi: 01.05.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İMDAT Gemicilik S..
 VERA Denizcilik
 MİNA Denizcilik v..
 SAN-MAR Denizcili..
 SKY MARIN Yacht A..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 LİDER Gemi San.Tu..
 ADATEPE Denizcili..
 O.D.G.I. SHIPPING
 İKİZLER Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim