Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Kirliliğin nedeni gemiler değil, alg patlaması'
İzmit Körfezi kıyısında oluşan kızıl görüntü sonrasında, Körfez'de hurda gemilerden kaynaklı kirliliğin oluştuğu yönünde haberlerin gündeme gelmesi sonrasında açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, görüntünün sebebinin doğal bir olay olan alg patlaması olduğunu duyurdu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi ile ilgili gündeme gelen haberler sonrasında açıklama yaptı. Körfezin kirlendiği yönünde haberlerin gündeme gelmesi sonrasında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler harekete geçti. Yapılan denetimlerde kirliliğin nedeninin alg patlamasından kaynaklandığı açıklandı. Söz konusu kirliliğin, habere konu olan mevki'ide yer alan hurda gemilerinden kaynaklandığı iddiasını yerinde incelediğini açıklayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, haberlere konu olan mevki'ide yapılan incelemelerde söz konusu kızıl renkli görüntünün, TübitakMAM ile birlikte yapılan incelemeler sonucu kirlilikten değil, biyolojik bir durumdan kaynaklandığı anlaşılan alg patlaması olayı olduğu tespit edildiğini belirtti.

Durumun geçici olduğunu duyuruldu

İzmit Körfezi ve Marmara denizinde özellikle ilkbahar aylarında tekrarlayan bu olayın en önemli sebebinin özellikle yağışlar sonucu karadan azot ve fosfor gibi besin elementlerinin deniz ortamına girerek, fitoplankton türlerinin aşırı üremesine neden olmasından kaynaklandığını duyuran Büyükşehir, durumun geçici olduğunu duyurdu.

Denizde bulunan hurda gemilerin kirliliğe neden olmadığı belirtildi

Kirliliğin hurda gemilerden kaynaklandığı yönündeki iddialara da yapılan açıklamada cevap verildi. Gemilerin, hakkında yürütülen haciz işlemleri neticesinde süregelen mahkeme süreci bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, söz konusu gemi ve deniz araçlarının kıyı tesisleri dışında kıyı alanlarına bağlanmalarına veya bulundukları yerden kaldırılmalarına yönelik iş ve işlemlerin ise İzmit Liman Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri çerçevesinde Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 13.05.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 K-S Denizcilik Lt..
 MED MARİNE HOLDİN..
 ATASOY Denizcilik..
 MİRAGE Hotel
 INKA Crew Managem..
 RANMARİNE Denizci..
 AMATUSA Denizcili..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 TRİO Denizcilik
 FATOGLU Gıda San...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim