Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Sanmar'ın, Svitzer'e ürettiği Römorköre isim töreni yapıldı
Sanmar Denizcilik'in dünyanın önde gelen römorkör işletmecisi Svitzer'e ürettiği 21. tekneye isim töreni gerçekleştirildi. 70 ton çekme gücüne sahip ATD (Azimuth Tractor Drive) tipi tekneye, Thames nehri üzerinde gerçekleştirilen isim töreninde Svitzer Meridian adı verildi.



Traktör konsept dizaynı, üst düzey manevra kabiliyeti ve güvenlik donanımları ile kısa mesafeli römorkörlük operasyonları için geliştirilen Meridian, Sanmar tarafından Svitzer'e inşa edilen ikinci traktör tipi tekne olma özelliği taşıyor. Meridian haricinde, Svitzer için yapımı devam eden 5 eş teknenin inşasına devam eden Sanmar, Meridian ismi verilen tekneyi müşterisine teslim ettikten sonra, ünlü bir İtalyan römorkör işletmecisine de bir adet üretmek için sözleşme imzaladı.



Gerçekleştirilen isim törende konuşan Svitzer Avrupa Genel Müdürü Kasper Friis Nilaus, "Svitzer olarak bizler yerel halk ile güçlü ilişkiler kurmanın ne kadar önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Bu sebeple Svitzer Meridian'ı hem denizcilik olarak hem de coğrafi olarak kentin simgesi ile isimlendirdik. Svitzer Meridian Londra Limanı'nın ihtiyaçlarına yönelik özel olarak dizayn edildi. Meridian'ın konteyner, tanker, yük ve yolcu gemileri ve hatta LNG gemilerine en üst düzey römorkörlük hizmeti vereceğinden eminiz" dedi.



Törende konuşan bir diğer isim olan Sanmar Tersaneleri projeler direktörü Ali Gürün, "Römorkörlük hizmetlerinde ve çeki operasyonlarında üst düzey performans sağlamak için dizaynerimiz Robert Allan firmasından talebimiz, baş tarafa monte edilmiş Z-Drive azimut pervaneler ile kompakt traktör tipi römorkör inşaası üzerineydi. Coğrafi gereksinimlere ve operatörün bireysel gereksinimlerine cevap verebilecek şekilde özelleştirilmiş bir seri olan Deliçay serisini ortaya çıkarabilmek adına dizaynerimiz ile sıkı bir çalışma yürüttük" diye konuştu. Çalışmalarının neticesinde Deliçay serisini çok özel bir şekilde özgünleştirdiklerini dile getiren Gürün, "Bu yeni serinin dizaynındaki en önemli kısımlardan birini pervane dairesi üzerinde bulunan mahal ile birlikte tüm yaşam mahallerindeki ses ve titreşim kirliliğinin önüne geçmek için yapılan titiz çalışma oluşturuyor. Bir yandan üretici, diğer yandan da filo operatörü olmamız dolayısıyla, mürettebat konforunun önemini çok iyi derecede kavramış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.






Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 12.06.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZGÜN Company
 YEŞİL DALYAN Deni..
 SUNSAİL
 T&O Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
 BABAYLON Hotel
 DERİN Gemi işl.sa..
 DEEP Maritime
 USTAOĞLU Denizcil..
 VENTO Deniz İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim