Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Öğrencileri Van'a Döndü
Van Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleri sonucu İstanbul'da 1 haftalık oryantasyon eğitimini tamamlayan Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri Van'a döndü.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleri sonucu İstanbul'da 1 haftalık oryantasyon eğitimini tamamlayan Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri Van'a döndü.

Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi 3. sınıfta okuyan 5'i kız toplam 22 öğrenci, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde İstanbul'da 1 haftalık eğitim gördü. Uçakla İstanbul'a giden öğrenciler kendilerine tahsis edilen 'Samsun' isimli gemide konaklayarak, bir gerçek denizci gibi yaşama fırsatını yakaladı. Öğrenciler, 1 haftalık süre içinde İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, RMK Tersanesi, İstinye'de Gemi Kurtarma, Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde Uygulamalı Gemicilik Eğitimi ve Çevre Tatbikatına katıldılar. Öğrenciler ayrıca Marmaray Projesi, Beşiktaş Deniz Müzesi, Miniaturk, Topkapı Fetih Müzesi, Taksim gibi kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı da buldu. Öğrencilerle birlikte bazı eğitim programlarına katılan Vali Karaloğlu da, öğrencilerin bundan sonra İstanbul'daki oryantasyon eğitimlerine ve yaz stajlarına devam edeceğini belirtti.

Van Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Abdulaziz Öztürkçü de öğrencilerin İstanbul'da denizcilik alanında tüm birimleri tanıma fırsatı bulduğunu ve uygulamalı eğitimlerinin başarılı geçtiğini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı ve Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli'ye teşekkür etti. Öztürkçü, 3 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan öğrencilerin, İstanbul'da katıldıkları oryantasyon eğitimi sonrasında kendilerini ilk kez denizci gibi hissettiklerini aktardı.

Öztürkçü, İstanbul'da öğrencilerin denizcilik alanı ile ilgili tüm birimleri tanıma fırsatı yakalayarak, uygulamalı eğitimlere katıldığını anlattı. Bir haftalık süre içinde öğrencilerin İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'ni ziyaret ederek burada simülatör cihazını tanıma imkanı bulduğunu anlatan Abdulaziz Öztürk "Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde teknik laboratuarlar ve atölyeler ziyaret edilerek, derslere bire bir katılımda bulunuldu. SMCP Eğitimi ve Chartring sunumu, Deniz Hukuku eğitimine yönelik bilgilendirme seminerinin yanı sıra, Denizcilik Öğrencileri Derneği (DÖDER)'ni tanıma fırsatı buldular. Asrın projesi olarak kabul edilen Marmaray projesini yerinde inceleyen öğrencilerimiz, yeni yapılan Tüneli de görme şansına sahip oldu. Öğrencilerimiz İstinye'de Gemi Kurtarma Eğitimi ve Çevre Eğitimi dersi aldı; GTH Tanıtım gezisine, ardından da RMK Tersanesinde uygulamalı Gemicilik Eğitimi ve Çevre Tatbikatına katıldı. Ayrıca Sayın Valimizin de katıldığı programda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen öğrencilerimiz, denizcilikle ilgili merak ettikleri konuları yetkililere ileterek, kafalarındaki sorulara cevap aradılar. Ayrıca eğitim programı sonunda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından öğrencilerimize sertifika da verildi" diye konuştu.

Öğrenciler ise İstanbul'da oryantasyon eğitimlerinin denizcilik mesleği açısından çok faydalı geçtiğini dile getirerek katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.

Eklenme tarihi: 17.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ


bende yeni bu sene başliyacam denizcilik lisesine
bende haluk taşci ben denizi cok seviyorum ve sınavlardan cok güzel puanlar alacam ve lisemi hiç mahcup edmiyecem arkadaşlar denizler herzaman bir kaptan isterler ve o denizlerihn kaptanı 4 yılsonra denizde olacak geçmiş bayramınız kutlu olsun

Yazan: haluk taşci - 13.08.2013 14:50:44




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTAŞ Denizcilik
 ASLI Deniz Taş. V..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 BALU Yatçılık
 HOLIDAY Yachts
 INTERGLOBAL Deniz..
 ECA Ship Trade Co..
 RANMARİNE Denizci..
 SARIOĞLU Denizcil..
 GÜNDEM Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim