Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
MSC 'nin gemisinde 20 ton kokain yakalandı
ABD Gümrük ve Sınır Koruma ajanları Philadelphia limanında demirli "MSC Gayane" isimli gemiye operasyon düzenledi. JP Morgan’a ait olduğu öğrenilen gemide piyasa değeri 1.3 milyar dolar olan 20 ton kokain ele geçirdi. Geminin JP Morgan Varlık Yönetimi’ne ait olduğu öğrenildi.



ABD Gümrük ve Sınır Koruma ajanları Philadelphia limanında dev bir operasyon gerçekleştirdi. Ajanların hedefinde ise MSC Gayane isimli gemi vardı. Yapılan aramalarda gemide bulunan piyasa değeri 1.3 milyar dolar olan 20 ton kokain ele geçirildi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre gemi JP Morgan Varlık Yönetiminin sahibi olduğu İsviçre merkezli MSC firması tarafından işletiliyordu.

GEMİYE EL KONULACAK

Konu hakkında bir açıklama yapan Savcı William McSwain 10 bin konteynır taşıma kapasiteli 90 milyon dolar değerindeki gemiye el konulabileceğini kaydetti. McSwain, bu kadar büyük bir gemiye el koymanın görülmemiş bir işlem olacağını ancak yaşanan olayın da daha önce görülmemiş bir hadise olduğunu vurguladı. McSwain, “Bir araç bu kadar aşırı miktarda ölümcül uyuşturucuyu Philadelphia sularına getirmişse şehrimizi ve ülkemizi korumak adına bu işe bulaşan tüm tarafların en ağır cezaları almaları için elimizden geleni yaparız” dedi.

Şili’den yola çıkan gemi Peru, Panama ve Bahama adaları rotasını izleyerek Amerika’ya ulaşmıştı. MSC Gayane buradan da Avrupa’ya doğru yola çıkacaktı. Liberya bandıralı geminin sekiz kişiden oluşan Sırbistan ve Samoa pasaportlu mürettebatı tutuklandı. Geminin yardımcı kaptanı ve mürettebattan bir diğer kişi kokaini MSC Gayane sokmak ile suçlanıyor.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

MSC şirketinden bir sözcü tarafından yapılan açıklamada Amerikan makamları ön alıcı çalışmalarından dolayı kutlandı. Açıklamada, “Otoritelerle uzun süreli güçlü işbirliğimize dayanarak yetkililere sürekli destek teklifimizi ilettik. MSC Kanunların gerektirdiği şekilde otoritelere yardım etmekte ve işbirliğinde bulunmaktadır. Şirketimiz herhangi bir soruşturmanın hedefi konumunda değildir” denildi.

İLK VUKAATI DEĞİL

Amerikan makamları mart ayında da kapasite bakımından dünyanın en büyük ikinci konteynır gemi operatörü olan MSC tarafından işletilen Desiree isimli gemide yaklaşık yarım ton kokain ele geçirmişti. Şubat ayında ise yine bir başka MSC gemisi Carlot’ta da 1.6 ton kokain bulmuştu. Bu iki olaydan sonra ABD Gümrük Ajansı MSC’yi düşük risk kategorisinden çıkarmış ve taşıdığı kargoların daha sıkı denetlenmesi kararını almıştı.

JP MORGAN'A TÜRKİYE'DE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınan JP Morgan hakkında, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Türkiye’de de soruşturma açılmıştı. BDDK ve SPK tarafından yürütülen soruşturmada JP Morgan’ın ‘Müşterilerini döviz piyasalarına ilişkin olarak yanıltıcı ve manipülatif bir şekilde döviz alımına yönlendirdiği, özellikle Türk bankalarının itibar ve değer kaybına yol açtığı” iddia edilmişti.




Kaynak: superhaber.tv
Eklenme tarihi: 10.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BUTONİ A.Ş.
 EMRE Denizcilik
 BERRGANİ Denizcil..
 SEACOR INTERNATIO..
 ERS Denizcilik
 AYGAZ A.Ş.
 UMDE Denizcilik
 POLATHANE Denizci..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 SERAKİ Turizm Ltd..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim