Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
5 aylık görevini tamamlayan TCG Gediz firkateyni, Gölcük'e geldi
Deniz haydutluğuyla mücadele etmek için Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki 5 aylık görevini tamamlayan TCG Gediz (F-495) firkateyni, Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Deniz Üs Komutanlığı'nda törenle karşılandı.

NATO Daimi Deniz Kuvvetleri (Standing NATO Maritime Group 2 SNMG2) bünyesinde Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğuyla mücadele için 5 aydır sürdürdüğü görevi tamamlayan Kurmay Yarbay Hasan Özyurt komutasındaki 28 subay, 156 astsubay, 10 uzman erbaş, 72 erbaş ve erin görev yaptığı firkateyn, rıhtıma yanaştığı sırada TCG Salihreis gemi personelince ''cimariva'' diye adlandırılan yöntemle, rıhtımdaki gemiler gemi düdüğü çalarak selamladı.

Deniz izcileri ise ellerinde yarısı kırmızı, yarısı sarı birer bayrak tutup semafor alfabesiyle Poyraz Rıhtımına yanaşan gemiye ''Hoş geldiniz'' dedi, SAT ve SAS komandoları ile TCG Söndüren gemisi ve helikopterler de gösteri yaptı.

Arap Denizi ve mücavir bölgede 124 gün seyir ve 30 gün liman ziyareti olmak üzere toplam 154 gün görev yapan firkateyn, bu süre içinde yaklaşık 3 bin saat seyir ve 30 bin deniz mili yol katetti.

Bölgede görev yaptığı süre içinde toplam 122 Türk ticaret gemisinin Aden Körfezi'nden emniyetle geçişine katkıda bulunarak, 5 gemi kaçırma girişimine fiili olarak müdahale eden TCG Gediz için rıhtımda düzenlenen törende, fırkateyn komutanı Kurmay Yarbay Hasan Özyurt, gemiden inerek Harp Filosu Komutanı Tümamiral Mücahit Şişlioğlu'na görevin tamamlandığını rapor etti. Daha sonra Tümamiral Şişlioğlu ile gemi personelinin yakınları gemiye çıktı.

Gazetecilere açıklama yapan Tümamiral Şişlioğlu, TCG Gediz Firkateyni'nin Türk Bayrağı'nı Aden Körfezi'nde şanla şerefle dalgalandırdığını belirterek, üstün görevlerde bulunduğunu, 122 Türk gemisinin yanı sıra pek çok yabancı gemiye eskortluk yaptığını söyledi.

TCG Gediz'in görevini büyük bir başarıyla tamamlayarak yurda dönmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Tümamiral Şişlioğlu, ''Bundan dolayı Deniz Kuvvetleri ve Donanma Komutanlığı olarak büyük gurur duyuyoruz. Harp filomuza bağlı bir gemimizin bu görevi başarıyla bitirip ana üssüne dönmesinden dolayı ayrıca gurur duyuyorum'' dedi.

KIZI ''BABA'' DEMEYİ ÖĞRENMİŞ

TCG Gediz'in İkmal Subayı Yüzbaşı Çağlar Güdücü ise 5 aylık uzun bir periyottan sonra tekrar ailesine kavuştuğu için son derece mutlu olduğunu, göreve çıkarken 5 aylık olan kızı Derin Meriç'in 10 aylık olduğunu ve ''baba'' demeye başladığını belirterek, ''Ben seferdeyken kızıma baba demeyi alıştırmışlar, telefonda duymuştum, ama kucağıma aldığımda yüzüme karşı ilk defa baba demesi büyük bir mutluluk'' diye konuştu.

Deniz Hava Astsubay Melih Korkut'un eşi Burcu Korkut ise 13 aylık oğulları Kadir Batur'un ilk doğum gününü babasından ayrı kutladıklarını, eşi giderken oturmayı bile beceremeyen oğullarının artık yürüdüğünü dile getirdi. Korkut, ''Çok mutlu ve gururluyuz. Sağ salim döndüler, uzun ayrılıktı, çok şükür bitti'' dedi.

Kıdemli Üsteğmen Bora Dinler'in 6 aylık hamile eşi Fikriye Dinler de eşine kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını dile getirdi.

''Oliver Hazard Perry'' sınıfı güdümlü mermili, yüksek değerli konvoy ya da intikal kuvvetlerine, özellikle hava ve denizaltı savunması sağlamak maksadına yönelik dizayna sahip TCG Gediz fırkateyni, 19 Haziran 2009'da Gölcük Deniz Üs Komutanlığı'ndan uğurlanmıştı.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 19.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SENKRON Travel
 MONO Denizcilik
 EFE Gemi İşletmec..
 GÜLCEM Denizcilik..
 IDE Yachting
 BURAK Denizcilik
 ALYANS Denizcilik
 AKAR Shipping
 ADAFARM Su Ürünle..
 ALFA tanker & ACM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim