Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemideki 65’i Türk 120 personelde corona virüsü tespit edildi
Türkiye'den denize açılan yolcu gemisi El Venizelos, corona virüsü salgını nedeniyle İspanya kıyılarına sokulmadı. Türkiye-İspanya-Türkiye-Yunanistan hattında 28 gün mekik dokuyan gemide 65'i Türk 120 personelde corona virüs tespit edildi.



9 Mart’ta Çeşme Limanı'ndan (İzmir) Cadiz Limanı'na (İspanya) gitmek için yola çıkan El Venizelos‘un mürettebatı, corona virüsü salgınına denizde yakalandı. 383 mürettebatıyla, araç ve yolcu taşıyan 176 metre uzunluğundaki gemi, İspanya’ya yaklaştığı sırada karantina nedeniyle limana yanaştırılmadı.

TEKNELERLE TAHLİYE ÇOK RİSKLİYDİ

Bir gün açık denizde bekleyen geminin Türkiye’ye dönmesine karar verildi. Gemi, Türk karasularına girdiği sırada Türkiye’de karantina başladığı için limana yanaşmak bir kez daha mümkün olmadı. Türk yetkililerin, sadece Türk mürettebatı gemi limana yanaşmadan teknelerle tahliye edilebileceğini söylediklerini belirten El Venizelos’un işletmecisi Vedat Uğurlu, “Bu can güvenliği açısından oldukça tehlikeliydi. Çünkü bu gemi normal yolcu gemilerine ya da teknelere göre daha yüksek. Gemiden tekneye tahliye çok riskliydi. Bu sebeple hem kaptanımız hem de ben bunu kabul etmedik” dedi.



Personelin 9 Mart’tan beri kimseyle teması olmadığını belirten Vedat Uğurlu, “Biz 28 gün üç ülke arasında mekik dokuduk” dedi.

YUNANİSTAN ‘GELİN’ DEDİ AMA…

Türkiye karasularında iki gün beklediklerini ve sonra Yunan hükümetinin, “Gelin, biz tahliye edeceğiz” dediğini anlatan Uğurlu, “Yunanistan’a doğru yola çıktık. Tam yaklaşmıştık ki bu kez de Yunanistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Böyle olunca Yunanistan da limana yaklaşmamıza izin vermedi” diye konuştu. Gemide bulunan 72 yaşındaki İsveçli şirket temsilcisinin kronik rahatsızlığı sebebiyle hastalandığını ve bunu Yunan yetkililere bildirdiklerini söyleyen Vedat Uğurlu, yaşananları şöyle anlattı:

GEMİDE KARANTİNAYA ALINDILAR

* Gece Yunan yetkililer arkadaşımızı alıp hastaneye götürdüler. Sağlık ekibi gemiye gelerek bütün personele test yaptı. Yapılan test sonucunda 65’i Türk 120 personelde corona virüs tespit edildiğini söylediler. Açık denizde iki gün daha bekledikten sonra Atina’da bulunan limana yanaşmamıza izin verildi.



* Test sonucu negatif çıkan arkadaşlar gemiden indirilerek otellere yerleştirildi. Test sonucu pozitif olan personel ise gemi içinde farklı odalarda karantinaya alındı. Gemide sadece mürettebat var. Yolcu yok. Virüs tespit edilen personelin sağlık durumları iyi. Ateşi 36 derece üstünde olan kimse yok. Karantina bittikten sonra herkes kendi ülkesine dönecek.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Karantinadaki geminin Türk işletmecisi konuştu
- İçinde 160 Türk olan gemi Yunanistan'da karantinaya alındı






Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 06.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS Gemi İşletm..
 MARİN Römorkör ve..
 KALKAN Denizcilik
 MEMORIES Yatching
 ASLI Deniz Taş. V..
 ALATURKA Cruises
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 PAK Kimya
 BEYAZ Deniz Taşım..
 YILTUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim