Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İskenderun Körfezi'ne gelen gemi sayısı yüzde 10 arttı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, koronavirüs salgını nedeniyle lojistik sektörünün deniz taşımacılığına kaydığını bu nedenle körfeze gelen gemi sayısında yüzde 10 artış yaşandığını bildirdi.



Ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğini anlatan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, tedbirlerini alarak ticareti yürütmeye çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Kutlu, "Limanlarımız deniz ticareti için sürekli olarak açık. Acente görevlisi ve gemilere hizmet veren diğer şirket çalışanlarımız, sahil sağlık kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde gemilere hizmet vermeye devam etmektedir" dedi. Başkan Kutlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi olarak doktorlarla sürekli istişare halinde olduklarının altını çizerek, "Yeni kurallar bütün arkadaşlara ivedilikle iletilmektedir. İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüşülerek gemilere hizmet veren arkadaşlarımızın 'acente kartları' ile trafik düzenlemelerinden en az şekilde etkilenmesini sağladık. Personel değişimi nedeniyle gemiden ayrılan Türk gemi adamları, sahil sağlık kuralları gereği hasta nakil ambulanslarıyla karantina merkezlerine taşınmakta ve karantina süresini dolduranların evlerine gitmelerine müsaade edilmektedir. Hizmet limanı olması nedeniyle bu değişimler ve gemilere verilen hizmetler, İskenderun Limakport desteğiyle Limakport Limanı'ndan yapılmaktadır" diye konuştu.

YÜZDE 10 ARTIŞ

Lojistik sektörünün dünyada koronavirüsten olumsuz etkilendiğini, sektörün deniz taşımacılığına kaydığını kaydeden Başkan Kutlu, şunları ifade etti: "Bu gelişmeler neticesinde geçtiğimiz yıllara göre İskenderun Körfezi'ne gelen gemi sayısında yüzde 10 artış gerçekleşmiştir. Tüm bu gemi trafiği artışına rağmen bugüne kadar İskenderun Körfezi'ne gelen gemilerde herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmamıştır."



Kaynak: Haberler.com (DHA)
Eklenme tarihi: 10.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANSAL Denizcili..
 LİDER Gemi San.Tu..
 TAM Denizcilik
 AKUA MARİN A.Ş.
 TROY M.A.T.
 DİTAŞ Deniz işlet..
 ANADOLU Kimyasal ..
 RECA MARMARA Nak...
 ROTA Gemi
 YOROZ Agency
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim