Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
SPLENDİDA Yolcu gemisi ile Marmaris'e iki günde 1 Milyon TL
Avrupa'nın en büyük lüks yolcu gemisi olduğu belirtilen MSC Splendida'nın Marmaris'e yaptığı ziyaretlerin ekonomik araştırmaları sonuçlandı. Geçen günlerde 10 gün içinde iki kez Marmaris Limanı'na demirleyen yolcu gemisiyle gelen 6 bin 55 yolcunun yaklaşık 1.143.136 TL (523.750 Euro) harcadığı belirtildi. Marmaris Liman İşletmesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Aralık ayında gelen 6055 kruvaziyer gemi yolcusunun 30 uçakla gelen turist sayısına tekabül ettiğini dikkatinize sunarız" denildi.

Türkiye'ye ve Marmaris'e ilk kez 4 Aralık 2009 tarihinde gelen 'MSC Splendida' isimli yolcu gemisinin yaptığı ikinci ziyareti sonrasında gemi yolcuları arasında yapılan anket çalışmalarının sonuçları açıklandı. Yapılan anket çalışmasına gemi yolcularından 300 kişi katıldı.

ANKET SONUÇLARI

Marmaris Liman İşletmesi tarafından gemi yolcuları arasında yapılan ankete göre, Marmaris'e ilk kez gelen yolcuların yüzde 82'si yeniden Marmaris'e gelmek istediğini belirtti. Çeşitli sorulardan oluşan anket çalışmasına katılan yolcukların yüzde 58'i limanda yapılan karşılamanın mükemmel, yüzde 30'u iyi olduğunu belirtti. Yolcuların yüzde 51'i liman ve şehir arasındaki mesafenin mükemmel olduğunu ifade ederken, yüzde 36'sı ise iyi olduğunu söyledi. Yapılan ankette Marmaris'te alış veriş konusunda yolcuların yüzde 46'sı mükemmel cevabını verirken, yüzde 35'i iyi olduğunu, kafe ve restorantlar ile ilgili soruya da yüzde 31 'i mükemmel, yüzde 30'u iyi olarak cevapladı.

Marmaris'in doğal güzelliklerini yolcuların yüzde 46'sı mükemmel olarak değerlendirirken, yolcuların yüzde 28'i iyi olarak değerlendirdi. Marmaris halkının misafirperverliğini çok beğenen yolcuların yüzde 54'ü mükemmel cevabını verirken, yüzde 25'lik dilim iyi cevabını sadece yüzde 2'si de misafirperverlikten memnun olmadığını ifade etti.

Yapılan anketin en önemli sonucu olarak ilk kez Marmaris'e gelen gemi yolcularının yüzde 82'lik bölümünün yeniden ilçeye tatil amaçlı gelmek istediğini belirtmesi oldu. MSC Splendida ile gelen gemi yolcularının yüzde 29'luk bölümü 50 ila 100 Euro arasında alış veriş yaptığını ifade ederken yüzde 42'si 100 Euro üzerinde alış veriş yaptığını açıkladı.

MSC Splendida adlı geminin yolcuları arasında gerçekleştirilen bu anket sonrasında Marmaris Liman İşletmesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, geminin iki kez Marmaris'e gelmesiyle ilçe ekonomisine yaklaşık 1.143.136 TL'lik bir gelir sağlandığı belirtildi.

Marmaris Liman İşletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, MSC MSC Splendida gemisi ile toplam iki seferde 6 bin 55 yolcunun ilçeye geldiği bunların 5 binin şehre indiği belirtildi. Şehre inen yolcuların yaptığı harcama tutarı 465 bin Euro olurken, gemi personelinin yaptığı harcama 43 bin 750 euro civarında oldu. Yapılan ziyaretler sırasında kiralanan cip, otobüs ve minibüsler içinde 15 bin Euro ödenmiş olup toplam iki günlük ziyarette ilçemize 523 bin 750 Euro yani 1 milyon 143 bin 136 TL döviz bırakıldı.

Açıklamada, Aralık ayı içinde bu kadar büyük bir ekonomik girdinin sağlanmasının ülke ekonomisi açısından da çok önemli olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Burada kıyaslama acısından bakılırsa, Aralık ayında iki seferde gelen toplam 6055 kruvaziyer gemi yolcusunun Dalaman Havalimanına inen 30 uçakla gelen turist sayısına eşit olduğuna dikkatleri çekmek isteriz.

Kaynak: HaberFX
Eklenme tarihi: 24.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EN-KO Denizcilik ..
 İMTRANS Denizcili..
 YOROZ Agency
 ORCA Denizcilik N..
 ORTAK Denizcilik
 SONAY Denizcilik ..
 DİPMAR Gemi Kurta..
 ARAS Deniz İnşaat..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim