Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
ITF: 'Mürettebat değişimi için sabır tükendi!'
Haftalarca hükümetleri deniz mürettebatı değişikliklerini kolaylaştırmaya ve kritik taşımacılık sektörlerindeki milyonlarca işçiyi kilit işçiler olarak tanımaya çağırdıktan sonra, Uluslararası Taşımacılık İşleri Federasyonu (ITF) basitçe “Yeter!” diyerek bir açıklama yaptı.

ITF, eylem çağrılarında 16 Haziran'ın hükümetlerin mürettebat değişikliklerini mümkün kılacak IMO protokollerini uygulaması için son tarih olduğunu defalarca söylemişti. Şimdi ITF, doğrudan dünya gemilerinden inmeyi ve eve dönmeyi beklediğine inandığı 200.000'den fazla denizciye mesaj veriyor. Mesajda, “İşinizi yaptınız, görevlerinizi yerine getirdiniz ve başlangıçta Covid-19'un yayılmasını önlemek için eve geri dönmemeyi kabul ettiniz, fakat bu kadarı yeter.” diyor.

Birçok ülkenin 2-3 aylık kısıtlamalardan sonra yavaş yavaş koronavirüs pandemik kısıtlamalarını hafifletmeye başladığını ve şu anda mağaza ve diğer sosyal hizmetleri yeniden açtığını ve insanların arkadaşlarıyla, aileleriyle buluşmalarına izin verdiğini vurgulayan ITF, dünya çapında yüz binlerce denizcinin gemide takılı kaldığını, karaya çıkamamak, tıbbi yardım almak ya da eve dönmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

“Sözleşmenizi tamamladıysanız, ülkenize geri gönderilme hakkınız vardır. Bu mümkün değilse, yolcu olarak gemide kalırsınız. Bunun sonuçları, insani yaşama şartları yetersiz olduğunda geminin seferini durdurması olacaktır, ancak bu denizcilerin sorumluluğu değildir ”dedi.

Son günlerde ITF, bazı hükümetlerin sorunları ele alma ve mürettebat değişikliklerini ve 6 ila 10 ay boyunca gemilerde bulunan mürettebat üyelerini evlerine ve arkadaşlarına dönmelerini önleyen kısıtlamaları gevşetme çabalarını alkışladı. Singapur, Kanada, Hong Kong ve Yeni Zelanda'da yaklaşık 4.000 mürettebat değişikliğine izin verildiğini vurguladı.

Bununla birlikte ITF, denizcilerin çoğu ülke tarafından “ikinci sınıf vatandaş ‘’ olarak muamele görmeye devam ettiklerine dikkat çekti ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle sözleşme sürelerinin 2-3 ay daha uzamasından korkuyor.

Açıklamaları, “Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ve üye sendikalarımız, hükümetleri ve sektörü, bugünden sonra (15 Haziran 2020) denizcilerin çalışmaya devam etmek zorunda kalmalarının artık kabul edilemez olduğuna dair uyarıyor.” diyerek sonuçlandırdılar.

ITF, mürettebat üyelerine hakları konusunda rehberlik ederek, bir denizcinin gemide hizmet vermesi için sözleşmesinin uzayacağı maksimum sürenin 12 ay olduğunu söylüyor. Ayrıca üyelere herhangi bir sözleşme uzatmasını reddedebileceklerini bildiriyor.

Son olarak, mürettebat üyelerinin sözleşmelerini tamamladıktan sonra iş yapmamaları, ancak güvenlik ve acil durumlar için hazır olmaları ve denizde çalışmayı reddetmemeleri gerektiği belirtiliyor. ITF'ye göre, denizciler gemiyi durdurmadan önce bir limana demirlenene kadar beklenmeli ve eğer bu bir geminin asgari personel sayısının altına düşmesine neden olursa geminin raporlanması ve seyre çıkmasına izin verilmemesi gerekiyor.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 17.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİLENYUM Denizcil..
 ANGELS PRO ACTION
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 IMB Shipping and ..
 MARMARA Deniz Taş..
 JEDI Yacht
 KOCAELİ Denizcili..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 ATİPOST Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim