Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya'dan ABD ve NATO'ya gözdağı tatbikatı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetler Başkomutanı olarak sürpriz bir kararla dev bir tatbikat başlattı. Dünya basınında Rusya ve ABD'nin, Akdeniz ve Pasifik'te genellikle 'havada' yaşanan gerilimlere atıfta bulunularak 'gözdağı' nitelendirmesi yapıldı.

Star.com.tr'de yer alan haberde dev bir tatbikat başlatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dünya basınında büyük ses getirdi. 150 bin asker, 400 uçak, 26 binden fazla silah ve askeri teçhizat, 100'den fazla gemi ve destek gemisinin katıldığı tatbikata Rusya ve ABD'nin, Akdeniz ve Pasifik'te genellikle 'havada' yaşanan gerilimlere atıfta bulunularak 'gözdağı' nitelendirmesi yapıldı.

RUSYA SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR?

17 Temmuz'da başlayan tatbikatların, ordunun ani bir savaşa hazır olup olmadığını kontrol etme amacıyla yapıldığı belirtildi.

Tatbikatlara Deniz Piyadeleri, Kuzey ve Pasifik filoları dahil Güney, Batı askeri bölgelerinden birlikler ve Hava Kuvvetleri'nden çok sayıda hava aracı katıldı.

Rus Haber Ajansı'nın (TASS) aktardığına göre, tatbikatlara yaklaşık 150 bin asker, 400 uçak, 26 binden fazla silah ve askeri teçhizat, 100'den fazla gemi ve destek gemisi katıldı. Tatbikatlar kapsamında 56 farklı eğitim görevinin gerçekleştirildiği belirtildi.

RUSYA TATBİKATI "GÖZDAĞI" OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Dünya basınına yansıyan bazı haberlerde, Rusya ve ABD'nin, Akdeniz ve Pasifik'te genellikle 'havada' yaşanan gerilimlere atıfta bulunularak 'gözdağı' nitelendirmesi yapıldı.

Rus Su-35'leri mayıs ayında bir ABD P-8'i ile birlikte uçtu. ABD F-22'leri haziran ayında Alaska yakınlarında bir Rus IL-38'e engellemede bulundu. Rusya, son aylarda ABD'nin dronları ve diğer hava araçlarının sınırlarına çok yakın uçtuğu ile ilgili ço sayıda rapor yayınladı.

ABD'DEN MİSİLLEME

Öte yandan ABD Donanması ve Ukrayna, geçtiğimiz günlerde Rusya yakınlarındaki Karadeniz'de Sea Breeze 2020 deniz tatbikatını gerçekleştirdi. Tatbikatlara ABD Donanmasından muhrip USS Porter, 400 ABD denizcisi ve çeşitli ülkelerden 2.000 personel katıldı. Haziran ayında, Baltık'ta Rusya yakınlarındaki BALTOP deniz tatbikatına 19 ülkeden yaklaşık 3.000 NATO personeli katıldı.

Rusya’nın devasa tatbikatının, ABD'nin ve Batı müttefiklerine 'savaşa hazırız' demenin bir yolu olarak değerlendiriliyor. Moskova böylece, rakipleren askeri gücüyle de gözdağı verdi.




Kaynak: Akşam + Star
Eklenme tarihi: 22.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOSMAR Gemi Acent..
 KARYA Shipping & ..
 ULUÇAY Yatçılık
 YAMAN Denizcilik
 İSKETE Deniz Taşı..
 EGE KUMANYA
 MERYEM ANA Deniz ..
 KALYONCU Denizcil..
 İMDAT Gemicilik S..
 ALATURKA Cruises
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim