Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Avustralya'dan bir gemiye daha mürettebat hak ihlalleri cezası!
Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA), ücret sömürüsü de buna dahil olmak üzere çok çeşitli mürettebat hak ve refah ihlallerini tespit ettikten sonra bir dökme yük gemisine daha 12 aylık bir yasak uyguladı.

Bu geminin, AMSA'nın birkaç gün içindeki ikinci ve 2014'ten bu yana toplamda, denizcilere ödeme yapmaması ve çalışma sürelerinin uygun şekilde takip etmemesi nedeniyle, Avustralya limanlarında yasaklanan on altıncı gemi olduğunun altı çizildi.



24 Temmuz'da AMSA'dan müfettişler, gemide bir dizi ihlaller ve sorunlar hakkında yazışmalar yaptıkları bildirilen Avustralya'daki 93.000 DWT kapasiteli Liberyalı bayraklı TWK Hamburg gemisine çıktılar.

Belirlenenden Düşük Ödenekler!

AMSA'ya Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu da yardım etti. Teftiş sırasında AMSA, süresi dolmuş iş sözleşmeleri ve eksik geri dönüş talepleri bulduğunu bildirdi. Müfettişlere ayrıca, anlaşılandan düşük ücret aldıklarını iddia eden denizcilerin de şikayetlerde bulunduğu bildirildi ve bunun daha sonra doğrulandığı söylendi.

Genel hijyen uygulamalarının çok zayıf!

Ayrıca müfettişlerin, sağlanan gıdaların miktarı ve kalitesi de dahil olmak üzere diğer mürettebat refahı konularını Deniz İşçiliği Sözleşmesi'nin gerektirdiği standartların çok altında bulduklarının altı çizildi. Kuzine ve buzdolaplarının pis olduğu ve müfettişlere göre geminin genel hijyen uygulamalarının çok zayıf olduğu belirtildi.

AMSA Genel Müdür Vekili Operasyonları Michael Drake, TW Hamburg'da ortaya çıkarılanların, denizcilerin haklarını ve iyi çalışma koşullarını zorunlu tutan Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'ni ciddi bir şekilde ihlal ettiğini söyledi.

AMSA’nın bildirdiğine göre, gemi Avustralya'dan ayrılmadan önce, tazminat talep eden ve bu şartlar altında çalışmayı reddeden denizciler gemiden ayrıldı. Kendi ülkelerine geri gönderilmek üzere kıyıya çıktılar. AMSA ayrıca tüm denizcilere ödenmemiş ücretlerinin ödenmiş olduğunu da doğruladı.

Avustalya Limanları Yasaklandı!

AMSA, geminin 29 Temmuz 2021'den önce bir Avustralya limanına yaklaşmasına veya girmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Drake, “AMSA 2014 yılından bu yana Avustralya limanlarında 16 gemiyi yasakladı. Çoğunluğu denizcilere ücretlerini zamanında ve tam olarak ödeyemedikleri nedeniyle.” dedi.



‘’Bu koşullar altında Avustralya'ya gelen herhangi bir gemi aynı muameleyi beklesin!’’

“Bu haftanın başlarında Agia Sofia gemisine aynı nedenle ceza verdik. Fortune Genius ve Xing Jing Hai, Eylül 2019'da denizcilere olan 240.000 AUD (172.000 ABD Doları) toplu borçları nedeniyle ceza almışlardı. Bu koşullar altında Avustralya'ya gelen herhangi bir gemi aynı muameleyi beklesin. Denizcilerimizin sularımızdaki sömürüsünü tolere etmeyeceğiz.”





Kaynak: Denizgazete
Eklenme tarihi: 03.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ


King of AMSA
Denizcinin hakkı yenmez.... Yiyen iflah olmaz...

Yazan: Cappar - 5.08.2020 17:45:20




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 NEMTAŞ Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 C-M Denizcilik
 TRUVA Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 KDE Marine
 ARAZLAR Denizcili..
 BURTRANS Shipping
 KERMANTRANS deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim