Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Libya'da büyük tehlike: Sonu Beyrut gibi olabilir
Beyrut Limanı'nda patlayan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığı felaket, benzer riskler bulunan Libya'yı endişelendirdi. Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Mustafa Sanallah, Brega Limanı'ndaki tehlikeye dikkat çekerek 'Limanda 25 bin ton amonyak gazı var. Zehirli gazın sızması ölümcül olacak. Ateşe maruz kalırsa büyük patlama meydana gelir. Binlerce Libyalının hayatı tehlikede. Petrol tesislerinin etrafındaki tampon bölgeler silahlardan arındırılmalı.' değerlendirmesinde bulundu.



Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Mustafa Sanallah, Beyrut limanındaki patlamanın bir benzerinin Libya petrol limanlarında gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Devasa askeri depolarda toplanan patlayıcı malzemelerin oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Sanallah, “Petrol tankları, herhangi bir ısı veya ateşleme kaynağına maruz kalırsa bu çok büyük bir felaket olur” dedi ve petrol tanklarının bulunduğu bölgede silahlı paralı askerlerin varlığına vurgu yaptı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Sanallah Bingazi ile Sirte arasında bulunan Brega Limanı’nındaki tehlikeye işaret ederek şöyle konuştu: “Bu limanda 25 bin ton amonyak gaz bulunuyor. Zehirli olan bu gazın sızması ölümcül olacaktır. Ayrıca bu gaz ateşe maruz kalırsa çok büyük bir patlama meydana gelir. Binlerce Libyalının hayatı tehlike altında. Petrol tesislerinin etrafındaki tampon bölgeler silahlardan arındırılmalıdır. Militanlar ve paralı askerlerin de acilen limanları terk etmesi gerekiyor.”

S-300 İDDİASI

Öte yandan, Rus askerlerinin Sirte doğusundaki Ras Lanuf liman şehrinde yer alan petrokimya fabrikası yakınına ‘S-300’ hava savunma sistemi yerleştirdiği iddia ediliyor. Bölge kaynakları, darbeci Hafter’e bağlı teröristler ve Rus paralı askerlerin son birkaç gün içinde fabrikanın 250 metre güneyine konuşlandırdıklarını duyurdu. Gelen bilgilere göre Rus paralı asker şirketi Wagner, Libya petrollerinin Akdeniz’e çıkış noktası olan Sidra Körfezi’nin hemen yakınındaki Ras Lanuf Petrokimya Fabrikası atölyelerinde Hafter güçleri ve Suriyeli terör gruplarına silah eğitimi veriyor.




Kaynak: Yeniçağgazetesi
Eklenme tarihi: 11.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALİDAŞ Liman İşle..
 ALPAGUL Denizcili..
 HASRETLER Gemicil..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 NNC Shipping. co.
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 HACI İBRAHİM HACI..
 KOCAELİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim