Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi inşa hakimiyeti Çin'den Güney Kore'ye kayıyor
Güney Kore Tersaneleri, sipariş hacimlerinin Çin’i geçtiğini açıkladı.

Güney Kore tersaneleri, sipariş hacimlerinin Temmuz ayında Çin'in gemi inşa sektörü tarafından alınan siparişleri aştığını vurguluyor.



Siparişler hacimlerinin temmuz ayında Çin'in gemi inşa sektörü tarafından alınan siparişleri aştığını vurgulayan Güney Kore gemi yapımcıları, küresel gemi inşa endüstrisi COVID-19'dan etkilenirken, öncelikle LNG gemileri olmak üzere birkaç önemli sipariş aldığını bildirmişti.

Clarkson Research Services araştırma şirketinden alınan verilere dayanarak, MK News ve Pulse News gibi Kore medya kuruluşlarının tümü, tersanelerinden alınan siparişlerin hacmini vurguladı.



Koreli gemi yapımcılarının temmuz ayında 12 gemi için 500.000 brüt tonaj siparişi aldıklarını bildirdi. Buna kıyasla Çin, toplamda sadece 140.000 brüt tonaja ulaşan sekiz gemi siparişi aldı.

Koreli gemi yapımcıları temmuz ayında Çin'i geçmeyi başardıysa da yılın ilk yedi ayında Çin'i epey bir farkla ikinci sırada izliyor.

Öyle ki Clarkson'un verileri, Çin'in Ocak ve Temmuz ayları arasında 3,7 milyon tonaja ulaşan 164 gemi siparişi aldığını bildirdi. Karşılaştırıldığında, Kore tersaneleri 49 gemi için yaklaşık 1,7 milyon ton sipariş aldı.



Kore gemi inşa endüstrisinin başarısının büyük ölçüde katkıda bulunan, Katar Petrol'den gelen büyük bir sipariş oldu. Katar, LNG gemi inşası için üç büyük Kore tersanesi ile (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), Hyundai Heavy Industries (HHI) ve Samsung Heavy Industries (SHI) bir anlaşma imzaladı.

Küresel LNG gemi inşa kapasitesinin yüzde 60'ını temsil eden anlaşmanın, tam olarak uygulandığında, yaklaşık 20 milyar dolar değerinde 100'den fazla LNG gemisinin inşası ile sonuçlanması bekleniyor.

Katar anlaşmasına ek olarak, Koreli gemi yapımcıları Mozambik ile sekiz gemi için yaptıkları anlaşmalara, Rusya'dan beş gemi için gelen siparişlere dikkat çekti.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 13.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERİN Dalgıçlık
 CK Shipping
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 NEGMAR Denizcilik..
 BAKAN Denizcilik
 UNIMARIN Denizcil..
 GENÇER Denizcilik
 RANA Denizcilik
 UND RORO İşletmel..
 IDE Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim