Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Macron, Türkiye'ye savaşmı açıyor?
Doğu Akdeniz'deki gerilim devam ederken Fransa'dan flaş bir hamle geldi...

Dün Türkiye'yi eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bugün Doğu Akdeniz'e iki Rafale savaş jeti gönderirken, Lafayette isimli fırkateyni de gönderdiğini açıkladı. Fransa ve Yunan ordusunun bugün Girit açıklarında tatbikat yaptığı da ortaya çıktı.



Doğu Akdeniz’de ipler geriliyor…

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime müdahil olmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un dün gece saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından flaş bir hamle geldi.



Macron dün gece Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştükten sonra Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak artırılmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra Reuters flaş bir haber servis etti… Son dakika gelişmesi olarak servis edilen haberde, Fransa’nın Doğu Akdeniz’e gönderdiği fırkateyn ve savaş jetlerinin detayları ortaya çıktı.

GEMİSAVAR TAŞIYOR

Fransa Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz’e gönderilecek “ek güç” ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Fransa, Doğu Akdeniz’e iki adet Rafale savaş jeti gönderecek. Bunun yanı sıra Fransa’nın Lafayette tipi fırkateyninin de bölgeye gönderileceği kaydedildi.


Fransa’da 5 adet bulunan gemide çok sayıda gemisavar füze ve silah var.

125 metre uzunluğundaki Lafayette tipi fırkateyn saatte 25 knot hıza çıkabiliyor. Gemisavar füze, silah ve patlayıcı taşıyan geminin üzerinde bir de helikopter pisti yer alıyor.

BUGÜN GİRİT’TE TATBİKAT YAPTILAR

Öte yandan bugün uluslararası haber ajansı Reuters, Fransız donanması ile Yunan güçlerini Girit Adası’nda ortak tatbikat düzenlediğini aktardı. İsmini açıklamayan güvenlik yetkililerine dayandırılan iddiaya göre Fransız ve Yunan askerler tatbikat düzenledi.

Fransa’nın gönderdiği fırkateyn ve jetlerin Yunan donanması ile tatbikat yaptığını açıklayan Yunan kaynaklar, tatbikatın ne kadar sürdüğüne dair bir açıklamada bulunmadı.




Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 13.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Küresel paylaşım
Yunanistan ve Türkiye savaşması muhtemel ülkelerin ilk sıralarında yer alıyor. Küresel aktörlerin güç savaşı Türkiye üzerine cok hızlı kayıyor. Savaşı Suriyede tuttuk, Irakta tuttuk, bir yangın gibi üzerimize gelmesini engelledik, lakin düşmanlarımıza karşı yeni cepheler açmakta biraz zayıfız yunanistana karşı makedonya, arnavutluk üzerinden yeni cephe açılması zaruret. . Türkiye kafese konulmak istenen bir kaplan gibi. Egedeki konuma bakınca bu savaşın kaçınılmaz olduğunu kör olan biri bile görebilir. Turkiye sahilindeki adaların alınması zarurettir. Yoksa Türkiye egeye çıkamaz, bu işin savaşsız tek çözümü yunanistan ve Türkiyenin birleşmesidir, bu şartlarda buda zor görünüyor, Türk Yunan savaşında abd ve avrupa yunan safında yer alırsa Türkiye rusyaya kollarını açar, abd bunu asla istemez, abd Türkiyenin yanında yer alırsa, yunani, israil, mısır, fransa rusya alayi kenara çekilir. Buda avrupanın işine gelmez, şuan yanımızda ingiltere var lakin ingiltere küresel baron rockshild den yakasını kurtarır abd eksenine dönerse bizim için işler kolaylaşır. Denklem karışık ingiltere libyada rusyayida, fransayı, almanyayi istemiyor, tek çıkışları Türkiye üzerinden yürümek. Libya ve cezayir, Türkiye küresel paylaşımın şekilleneceği ülkeler, bu yıl çook sıcak geçecek kısıtlı savaş kaçınılmaz.

Yazan: Alparslan bozkurt - 14.08.2020 12:27:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERVER Denizcilik..
 BARBAROS Yatçılık
 UZMAR
 KUTUP Denizcilik
 LALE Denizcilik
 İLKE Denizcilik
 PAPATYA Yat
 SELİNDA Boat
 ATİPOST Turizm Lt..
 ARZU Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim