Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Havaya uçan Beyrut Limanı’na ikinci darbe sigortadan
Beyrut’ta gerçekleşen patlamanın ardından resmi kaynaklar hasarın 15 milyar doları aştığını belirtmişti. Sigorta şirketlerinden yapılan açıklamalar ise limandaki sigorta taleplerinin 250 milyon dolar tüm hasarın ise 3 milyar dolar olduğunu belirtiyor.



4 Ağustos tarihinde Beyrut Limanı’nda gerçekleşen patlamanın ardından Beyrut Valisi zararın 15 milyar doları aştığını açıklamıştı. Sigorta şirketi Guy Carpenter’ın hesaplamalarına göre patlama sonrasında gemilerde, mallarda ve liman sahasında oluşan hasarın sigorta talepleri ise 250 milyon dolardan az olacak. Tüm şehirdeki toplam sigorta taleplerininse 3 milyar dolar olması bekleniyor.

Beyrut Valisi Mervan Abbud patlamayı "Lübnan'ın modern çağda yaşadığı en büyük kriz ve felaket" olarak nitelendirerek "Hasar çok büyük. Doğrudan ve dolaylı zararın 10 ila 15 milyar doları aştığını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.



Reuters'in haberine göre, 2.000 tondan fazla amonyum nitratın patladığı olayın maddi hasarı da dahil olmak üzere toplam sigortalı kayıplar en fazla 3 milyar dolara ulaşabiliyor. Patlamada en az 163 kişi ölmüş ve 6 binden fazla kişi yaralanmıştı.

Guy Carpenter, gemi izleme verilerinin 10 geminin patlamadan 1.6 kilometre uzakta olduğunu gösterdiğini söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu gemilerin zarara uğrayacağını düşünüyoruz. Çevredeki birçok gemi de münferit hasarların meydana geleceği bir yarıçap içerisindeydi” ifadeleri kullanıldı

Sigorta şirketi raporuna göre sigortalı kayıplar konusunda hala "önemli belirsizlik" olmakla birlikte, erken analizler gövde, kargo ve liman tesisi kayıplarının 250 milyon doların altında olacağı gösterildi. Raporda, Lübnan'daki sigorta karşılamalarının düşük olmasıyla birlikte, Beyrut Limanı yakınlarındaki ticari ve endüstriyel mülklerin büyük olasılıkla uluslararası sigorta şirketleri tarafından karşılandığı belirtiliyor.

Newswire haber bülteninde, patlamadan kaynaklanan sigorta kayıplarının büyük olasılıkla Beyrut'taki daha geniş çaplı maddi hasarla ilgili olacağı belirtildi. Sigorta şirketi Liberty Mutual, 25 ila 50 milyon dolar arasında tazminat talebi beklediğini açıkladı.




Kaynak: finansgündem
Eklenme tarihi: 13.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 A&G Denizcilik
 BATUHAN Denizcili..
 C-M Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
 AYNACI Denizcilik
 ADAMARİN Tur. Taş..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 JALE Tur
 UĞUR Den. San. Lt..
 ALATURKA Cruises
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim