Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Artık deniz fenerleri de, Turkcell'in çekim gücüyle çalışacak
Deniz fenerlerinin iletişim altyapısını üstlenen Turkcell ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün işbirliği sayesinde deniz fenerlerinin gemilerle haberleşme mesafesi 10 kat artacak.

Kıyı emniyetinin öncü projelerinden biri olan "Deniz Fenerlerinin Uzaktan Yönetimi" projesi Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell katkılarıyla güçlü bir alt yapıya kavuşuyor. İki kurum arasındaki bu işbirliğine ilişkin imza töreni Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla Anadoluhisarı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün "Seyir Yardımcılarının Uzaktan İzlenmesi ve Kontrolü" sistemine güçlü iletişim altyapısıyla destek veren Turkcell, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan 185 deniz feneri ile İstanbul'daki kontrol merkezi arasındaki iletişimi sağlayacak. Turkcell'in kara ve denizleri en geniş kapsayan çekim gücü sayesinde, deniz fenerlerindeki data hatları üzerinden kesintisiz veri akışı gerçekleşecek.

Haberleşme mesafesi 10 kat artacak

Projenin Otomatik Tanımlama Sistemi Bileşeni ile seyir halindeki gemiler 5 deniz milinden görebildikleri fenerleri, artık 50 mil uzaklıktan fark edebilecek, fenerlerin etrafındaki hava, deniz ve trafik durumu konusunda bilgi alabilecek.

Deniz fenerlerini bilgi çağına taşıyacak proje ile karasularında güvenli seyir, deniz feneri arızalarının süratli tespiti ve arızanın hemen giderilmesi, kesintisiz seyir yardımcısı hizmetinin verilmesi, seyir yardımcılarının çalışabilirlilik standardını yüzde 99,8'de tutmak hedefleniyor.

İlk etapta 185 deniz feneri ile başlayacak olan proje 2011 yılı sonuna kadar toplam 430 deniz fenerine yayılacak.

Ciliv: "Farklı müşteri taleplerine, farklı çözümler üretiyoruz"

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv imza töreninde yaptığı konuşmada, Turkcell'in deniz fenerlerinin modernizasyonu ve denizlerimizde güvenlik sağlanmasına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti. Ciliv, "Kıyılarımızda yüzde yüze yakın eşsiz kapsama gücümüz sayesinde insanların yaşamadığı noktalara bile mobil iletişim hizmetlerini götürüyoruz. Deniz fenerlerinin iletişim altyapısını da bu sayede sağlıyoruz. Müşteri odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde kurumların farklı ihtiyaçlarına özel çözümler üretebiliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Deniz Fenerlerinin Uzaktan Yönetimi projesi de bu farklı çözümlerin en güzel örneklerinden biri" dedi.

Bakan Yıldırım: "Boğazlar artık daha güvenli"

Boğazlardan yılda 55-60 bin civarında geminin geçtiğine dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da İstanbul Boğazı'ndan Çanakkale Boğazı'na kadar olan güzergahta modern gemi trafik bilgi sistemi kurduklarını vurguladı. Bakan Yıldırım, "Sahil şeridimizin bütün noktalarını modern seyir emniyet cihazlarıyla donatıyoruz. Kurulan sistemler sayesinde bu gemilerin gece gündüz güvenli geçişini sağlıyoruz. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Turkcell işbirliğinde yapılan Deniz Feneri projesiyle de Türkiye'nin dört bir yanındaki 185 deniz feneri artık tek bir noktadan kontrol edilebilecek. Bu sayede gemilerimiz 5 deniz mili uzaktan görebildikleri deniz fenerleri ile artık 50 mil uzaktan haberleşebilecek" dedi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 06.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELEN Denizcilik
 USTAOĞLU Denizcil..
 GÜNGÖR Denizcilik
 GUNGOR Shipping
 K-S Denizcilik Lt..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 SARP Yat İmalat S..
 EFYA Denizcilik N..
 ALTERNATİF Denizc..
 TEMEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim