Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
2010 Türkiye’de Japon Yılı olacak
İki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “2010 Türkiye’de Japon Yılı” açılış töreni Türk Japon Vakfı’nda yapıldı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Japonya Dışişleri Bakanı Katsuya Okada, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, JaponyaBüyükelçisi Nobuaki Tanaka, “2010 Türkiye’de Japon Yılı” Yürütme Kurulu Başkanı Fujio Cho, Türk Japon Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar ile şarkıcı Hadise ve “Kurtlar Vadisi” dizisinin “Polat”ı Necati Şaşmaz gibi isimler katıldı.

Çok büyük bir katkısı olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Bir gemi, Ertuğrul Fırkateyni, Japonya sahillerinde batarken, yüzyılı aşkın süreden bu yana sağlam bir biçimde, kopmaz bir biçimde Japonya-Türk dostluğu doğmuştur” dedi. Japonya Dışişleri Bakanı Katsuya Okada Ertuğrul Fırkateyni faciasından bu yana 120 yıldır Türk-Japon dostluğunun geliştiğini vurguladı. Türk Japon Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar da, vakfın kuruluşundan bu yana Türkiye ile Japonya arasında sosyal, kültürel, teknik ve ekonomi gibi alanlarda dostluk ve işbirliğini geliştirmeyi amaçladığını söyledi. Yürütme Komitesi Başkan Yardımcısı Fujio Cho ise etkinlikler çerçevesinde, Japonya’nın geleneksel kültürü ve çağdaş sanatlarıyla ilgili Türkiye’de birçok çalışma yapılacağını bildirdi.

Japon tiyatrosu’nun “Noh” gösterisi

JAPONYA ile yapılacak etkinliklerde kültür elçisi görevi yapan Türk pop müzik şarkıcısı Hadise, insanların Türkiye hakkında çok fazla şey bilmediğini belirterek, müziğiyle Türk ve Japonları yakınlaştırmayı amaçladığını söyledi. Hadise, amacının Japon sanatçılarla İstanbul’da konser vermek olduğunu ifade etti. Japonya’nın geleneksel davul gösterisinin yapıldığı törende, yine geleneksel Japon tiyatrosu “Noh” gösterisi sunuldu. Açılış töreni Japonya’dan gelen mankenlerin kimono defilesi ile sona erdi.

Eklenme tarihi: 07.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANDİ Gemi Kiral..
 MNT Denizcilik Ta..
 EMRE Denizcilik
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 MS Denizcilik ve ..
 EFOR Denizcilik
 CENKER Denizcilik..
 GRUP İSTANBUL
 SOTRAMP Denizcili..
 ÇAVANOZ Motor
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim