Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Zenith: 'Her konuda avantajlıyız'
İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü'nün düzenlediği Kariyer Günleri’nin ikinci gün konuğu Zenith Gemi İşletmeciliği oldu.

TÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü’nün online düzenlediği Kariyer Günleri’ne katılan Zenith Denizcilik’ten Personel Müdürü Kaptan Emre Başaraner, Personel Operatoru Bora Yetiş ile Kalite ve Eğitim Enspektoru Kaptan Mekan Erdil, Zenith Gemi İşletmeciliği’nin yapısını, hedeflerini ve vizyonunu anlattı.



“2013’den günümüze”

Zenith Denizcilik’in 2013 yılında 7 adet MR tankerle kurulduğunu ifade eden Personel Operatoru Bora Yetiş, şu anda ise Zenith filosunda 32 adet tankerin bulunduğunu ve bunların genç sayılabilecek 2014-2015 tarihli Guney Kore (Hyundai MIPO & HMD & SPP) yapımı tankerler olduğunu söyledi.

“Multi-national personel havuzu”

Yetiş, “2019 yılı ilk yarısı itibariyle işletmemizde olan 2 geminin Norveç Bayrağı’na geçmesi sonucu olarak Zenith tarihinde ilk defa Letonyalı, Litvanyalı, Ukraynalı ve Rus zabitan ile çalışmaya başladık. Bununla birlikte yine 2019 senesi başında 13 adet gemimizde Filipinli mürettebat ile çalışma kararı aldık. Yabancı personel tedariği, yine grubumuzun sahibi olduğu ve Riga’da bulunan ASTOR SIA ve Manila’da bulunan 88 Aces personel acenteleri tarafından karşılanıyor” dedi.

Şirketin deniz personeli tarafından tercih edilirliğinin endüstri standartlarının üzerinde oldugunu belirten Yetiş, “İki yıllık periyotlarda hesaplanan retention rate değeri, işletmemizin çalışanlar için tercih edilirliğinin bir göstergesi. Retention oranlarımız kıdemli zabitanda %96, junior zabitanda % 92 bandında. Bu basarıda, personel merkezli yönetim anlayışımız, düzenli ve transparan finansal yapımız, personele verilen deger, eğitime verilen onemin yanı sıra, tüm deniz çalışanlarına ve eş/çocuklarına sağlamış olduğumuz özel sağlık ve hayat sigortası, gemi personelimizin refahı için uygulamaya koyulan psikolojik destek hattı ve ombudsman servislerimiz sayılabilir.” diye konuştu.

Dünyada yapılan araştırmalara göre mental sağlık konusunda en sık problem yaşayan iş alanının denizcilik olduğuna işaret eden Bora Yetiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yoğun iş temposu, uyku düzensizliği, stresli çalışma ortamı, aşırı sıcak/soğuk iklimler, mesleki zorluklar, izole edilmişlik hissi, vb. gibi durumlar sebebiyle ortaya çıkan mental sorunların denizcilerde yarattığı ek stresi iyi düşünmek ve doğru değerlendirmek durumundayız. Bu sıkıntıları yasayan personelimize 7/24 destek saglayabilmesi için anlaşmalı oldugumuz şirket psikologu aracılığıyla, personelimiz ihtiyacı olan destegi her an ve her yerden alabilmektedir”

“Daima ileri”

Şirket olarak sosyal sorumluluk projeleriyle de yakından ilgilenildiğinin bilgisini veren Yetiş, çeşitli sosyal toplum kuruluşlarının bir çok değerli sosyal sorumluluk programlarına maddi ve manevi destek verildiğinin ve geçtiğimiz senelerde de bir çok öğrencinin saglanan burstan faydalandırıldığını anlattı ve sosyal sorumluluk konularında çıtayı daima yükselteceklerini ve daima ileri gideceklerini de sözlerine ekledi.



“Kariyer planınızı iyi düşünün”

Katılımcılara, mesleğin ilk adımı olan staj süresinin değeri konusunda bilgi aktaran Personel Müdürü Kaptan Emre Başaraner ise şunları söyledi :

“Tankerler risk faktörü yüksek gemilerdir, fakat buna parallel olarak yetişmiş tanker personelinin bilinç ve eğitim düzeyi de bir o kadar yüksektir. Ayrıca yüksek riskin getirdiği risk yönetim sistemlerinin de uygulanması sayesinde tankerlerde yasanan kaza sayıları, diğer gemi tiplerinde yaşanan kaza sayılarından çok daha düşüktür. Dolayısıyla, staj yapacağınız şirket seçimi noktasında kulaktan dolma bilgilerle hareket etmenizi tavsiye etmem. Bu, neredeyse tüm mesleki hayatınızı etkileyecek bir karar olabilir ve üzerinde iyi düşünüp doğru araştırılarak verilmesi gereken bir karardır. Zenith Gemi İşletmeciliği olarak, gemilerimizde sağladığımız emniyetli çalışma ortamı endüstrinin belirlemiş olduğu asgari standartların çok üzerindedir. Sizlere tavsiyem gemide stajyer olarak geçirdiğiniz süreyi maksimum verim alacak şekilde değerlendirin. Sorularınızı her zaman bekliyoruz, web sitemizdeki mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.”





Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 05.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Çalışan
Neden 13 gemide Filipinli personele döndün gemide çalışan personelde her konuda avantajlımı özellikle gemici ve yağcılar ilerde türk personeli ekarte edip Filipinli personele dönecekmisin veya türk personele yapılan uygulama Filipinli peronele yapılırmı örn.türk Per bedava çalışır Filipinli mesai ister bunu için ne diyorsun stajer göndericem kariyerini tankerde yapsın alıcanmı cevap bekliyorum verirsen.

Yazan: Yavuz akyol - 6.11.2020 08:13:58




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MED MARİNE HOLDİN..
 ADATEPE denizcili..
 ERENLER Denizcili..
 ORIENT Shipping C..
 FUDEN
 NİYANA Denizcilik
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 MARMARA RoRo
 İNTA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim