Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hastanede 'bir şeyi yok' denilen tersane işçisi 63 gün sonra öldü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gemi tersanesinde meydana gelen olayda yüksekten düşen ve hastaneye gittiğinde bir şey olmadığı söylenen Güngör Karaman, özel hastanede 63 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Ereğli'de çalıştığı gemi tersanesinde 10 metre yükseklikten düşerek hastaneye kaldırılan ve 63 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi vererek hayatını kaybeden Güngör Karaman'ın (24) eşi Dilek Karaman ve yakınları ihmal iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Güngör Karaman ailesinin tek oğluydu.

Edinilen bilgiye göre Güngör Karaman (24)çalıştığı tersanede 10 metre yükseklikten düştü. Yaralı olarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaman'ın yapılan tetkikler sonrasında bir sorunla karşılaşılmadığı belirtilerek taburcu edildi. Alaplı'daki evine getirilen Karaman, 3 gün sonra ailesine burnuna kan kokusu geldiğini ve kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Bunun üzerine ailesi, Karaman'ı Ereğli'de ki özel bir hastaneye kaldırdı. Burada yapılan tahlil ve tetkikler sonrasında Karaman'ın kafatasında kırık ve beyninde ödem oluştuğu ortaya çıktı. Hemen hastaneye yatırılan Güngör Karaman yoğun bakıma alındı. 63 gün boyunca yoğun bakımda kalan Karaman'ın iyileşmesini bekleyen aile, ölüm haberi ile yıkıldı. Yaşam mücadelesini kaybeden Güngör Karaman'ın eşi ve ailesi, olaydan Ereğli Devlet Hastanesi görevlilerini sorumlu tuttu.

Hastane Başhekimi Muharrem Erdem ise hastanın tüm tahlil ve tetkiklerinin yapıldığını hiçbir bulguya rastlanmadığını iddia etti.

Güngör Karaman'ın amcası Turgut Karaman ise şunları söyledi: "Yeğenim Güngör Karaman 28 Ekim 2009 tarihinde çalıştığı gemi tersanesinde 10 metre yükseklikten düşerek Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu herhangi bir olumsuz durumun olmadığı evinde istirahat etmesi gerektiği belirtilerek taburcu edildi. 3 gün sonra yeniden rahatsızlanan yeğenim, kardeşim Kemal Karaman tarafından tekrar Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tomografi için gidilen görüntüleme merkezinde 30 Ekim Cuma gününe denk geldiği için 3 gün sonraya gün veriliyor. Oradan yeğenimi yeniden eve getirdiler. Ancak evde tekrar rahatsızlanan yeğenimi, Ereğli'de bir özel hastaneye götürdük. Burada yapılan tetkikler ve tahliller sonucunda kafatasında kırık ve beyninde ödem olduğu anlaşıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 63 gün tedavi altına alınan yeğenim, yaşam mücadelesini kaybetti. Bize hastane yetkilileri tarafından hastanın hastaneye geldiğinde bilincini yitirmiş durumda olduğu ve çok geç kalındığı söylendi. Yeğenimi Gümeli beldesine bağlı Erenköy köyü Çamlıçukur Mahallesi'nde toprağa verdik. Yeğenim Güngör'ün eşi Dilek Karaman ve ailesi ihmal iddiası ile Ereğli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı da, kardeşim Kemal Karaman'ın suç duyurusu üzerine ölüm nedeninin belirlenmesi ve ihmal varsa sorumluların belirlenmesi için yeğenimin cesedini otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Şimdi Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan raporu bekliyoruz."

Baba Kemal Karaman ise olayda ihmali bulunanlarla ilgili hukuk savaşını sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Baba Karaman "O bizim tek çocuğumuzdu. Onun ölümü bizleri derinden yıktı. Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu olayın arkasından sonuna kadar gideceğiz. Bizim canımız yandı. Ama başka canların yanmasını istemiyoruz. Hukuk savaşını sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.

Karadeniz Ereğli Hastanesi Başhekimi Dr. Muharrem Coşkun, Güngör Karaman'ın hastanelerine geldiğini ve uzman doktorlar tarafından tüm tahlil ve tetkiklerinin yapıldığını söyledi. Erdem, "Yüksekten düşme sonucu hastanemize gelen Güngör Karaman'a uzman doktorlarımız bakmıştır. Uzman doktorlar tarafından hastanın tüm tahlil ve tetkikleri yapılmış ve hiçbir bulguya rastlanmamıştır. 30 Ekim Cuma günü hastanemize tekrar gelen hastaya genel cerrahi uzmanı doktorumuz ve acil hekimi bakmış ve hiçbir patolojiye rastlanmamış. Şu ana kadar bize intikal eden bir müracaat olmadı. Eğer bir aksaklık varsa ona göre inceleme başlatırız. Olayın böyle sonuçlanmasından üzüntü duydum. Aileye başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 15.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 RECA MARMARA Nak...
 FORSA Yatçılık
 NİKEL Denizcilik
 ALZE Turizm
 MİLANGAZ Uluslara..
 İSTANBULLİNES Den..
 POLATHANE Denizci..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 GOKTAS Yatcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim