Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Arkas'tan gemiye yapılan baskınla ilgili açıklama
Doğu Akdeniz’de Türk gemisinde yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin gemi sahibi taşımacılık şirketi Arkas, açıklama yaptı: Tüm faaliyetlerde ulusal ve uluslararası kurallara ve teamüllere uyduk. Tüm taşımalar insani ve ticari maksatlıdır.

Arkas Konteyner Taşımacılık A.Ş.’den yapılan açıklamada, şirketin bugüne kadar ifa ettiği tüm faaliyetlerde ulusal ve uluslararası kurallara ve teamüllere uyduğu belirtildi. Gemideki silahlı aramanın 16 saat sürdüğü vurgulandı.



"Mürettebatımız mukavemet göstermedi"

Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri ile Milli Savunma bakanlıklarının konuyu yakından takip ettiği vurgulanan açıklamada, “Gerçekleştirdiği tüm taşımalar insani ve ticari maksatlıdır. Bu şekilde bir uygulama ile karşı karşıya kalmak mürettebatımızı endişeye sevk etmiş ve şirketimizi de üzmüştür. Meydana gelen olay sırasında gemimize askerlerin çıkmasına karşılık, uzun yıllar açık deniz tecrübesi olan mürettebatımız herhangi bir mukavemet göstermemiş, işbirlikçi ve uyumlu davranarak üzücü bir olayın meydana gelmesi engellenmiştir” denildi.

Açıklamada olayın detayları da paylaşıldı. 22 Kasım’da yerel saat ile saat 10.30 civarında M/V Roseline A konteyner yük gemisi Libya’nın Misurata Limanı’na doğru açıldı.



Ticari seferi sırasında kendisini EU WARSHIP olarak tanıtan ve bir Alman gemisi olduğu anlaşılan fırkateynden telsiz aracılığı ile önce sorgulama yapıldı. Ardından aynı gemiden kaldırılan bir helikopter gemi kaptanının muhalefetine rağmen M/V Roseline gemisine indirildi.

16 saat silahlı arama yapıldı

Helikopterden inen askerlerin gemi içinde ve bir kısım konteynerlerde silahlı arama yaptığı belirtildi. Aynı ekibin yaklaşık 16 saat sonra yine helikopterle gemiden ayrıldığı vurgulandı.

Askerlerin gemiye çıkmasından önce telsiz ile yapılan sorgulamalar sırasında, durumun kaptan tarafınca hem Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na iletildiği anlatıldı.




Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 24.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOSMAR Gemi Acent..
 SAFİR Gemi Tasima..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 NİSA Uluslararsi ..
 OZI Yatching
 EGE KUMANYA
 YEĞİNER SHIPPING ..
 KALYONCU Denizcil..
 YELKEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim