Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Yunan spiker: Çok geç olmadan Türkleri durdurmalıyız
Yunan Spiker İoannis Theodoratos, ülkesinin çok geç olmadan Türkleri durdurması gerektiğini söyleyerek gülünç sözler sarfetti.

Türkiye hakkında yaptığı analizlerle tanınan Yunan Spiker İoannis Theodoratos, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin Airbus 330 uçaklarını almaya hazırlandığını dile getiren Theodoratos kıskançlıktan adeta deliye döndü.



Türkiye'nin 7 adet Airbus 330 alarak bu platformları kendi tesislerinde hava ikmal uçağına dönüştürmek istediğini belirten Yunan spiker, ülkesinin Türkiye ve Avrupalı şirketler arasındaki işbirliğini engellemesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye ile AB şirketleri arasındaki işbirliğine nihayet son vermeyecek miyiz? Sonunda onları durdurmayacak mıyız? Sonuçta tüm bu uçaklar Türk Hava Kuvvetleri'nin uzun saldırı kabiliyetini korumasına izin verecek. Bizim böyle uçağımız yok, alacağız, öyle diyorlar, alacağız, evet ama şimdi yok. Bu uçakların bloke edilmesi gerektiği açık. Bu tarz satın almalar asla son bulmayacak. Avrupalılar Airbus, Leonardo, Thales ve diğer şirketleri ile satış yapmaya devam edecek. Ulusal çıkarlarımız galip gelmeli ve rakibin silahlı kuvvetleri için bu tür sistemlerin satın alınmasına izin vermemenin yollarını bulmalıyız" diyen Theodoratos, Türkiye'nin Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) firması hakkında bilgiler de verdi.

STM'nin FAC-55 projesi hakkında konuşan Yunan spiker sözlerini şöyle sürdürdü:

"STM Türkiye'de savaş gemilerinin gemi inşasını planlayan ve organize eden bir planlama ofisidir. Şimdi başlayan son teklifleri, hızlı saldırı aracı, torpido füze botu veya donanmada güdümlü füze atabilen devriye botları. 55 knot hıza sahip bu araç, gerçekten yeni nesil bir füze botu olacak ve tüm bu sensörleri ile silah sistemleri Türk malı kullanacak. Artı deniz ortamında 5'ten 55 knot hıza ulaşabilmesi oldukça etkileyici. Türk savaş makinesinin ve gemi inşa endüstrisinin planları gerçekleştirmek için zaman kaybetmediğini herkes anlamalı."

Türkiye'nin büyük bir deniz devleti olmayı planladığını ve bu alanda kararlı adımlar attığını ifade eden Yunan spiker, "Böyle bir gemi mesela Libya'ya en az bir saat içinde ulaşabilecek. Türkiye'nin Libya'da kurmak istediği deniz üslerinin kurulmasına izin verirsek daha önce uğraşmadığımız yeni sorunlar ile yüzleşeceğiz." diye konuştu.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Yunan spikerden Türk donanması isyanı







Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 12.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İDÇ Denizcilik
 YEŞİL DALYAN Deni..
 MP Uluslararası G..
 FORSA Uluslararas..
 SANOVEL İlaç
 GEMPORT A.Ş.
 AE Medya Turizm İ..
 ÖZPINAR Denizcili..
 TRANSPASİFİK deni..
 CAPT.ELSEK Intern..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim