Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ABD’den Katar’a iş insanları yat için Alya'ya geliyor
Lüks yat üretim ve ihracatında marka olan Alya Yatçılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, kurulduğu 12 yıldan bu yana 100 milyon Euro’dan fazla yat üretip satışını gerçekleştirdi.

Alya Yatçılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Alıa Yacht Builders) Genel Müdürü Ömer Koray, 2008 yılı sonunda kurulan şirketin bugüne kadar çeşitli uluslararası ödül alan lüks yatlar da dahil olmak üzere çeşitli boylarda toplam 19 adet yat üretip dünyanın birçok ülkesine 100 milyon Euro’dan fazla ihracat yaptıklarını söyledi.



Antalya Serbest Bölgesi’nde tersanede Rus ve Katarlı iş insanları için 55, 36 ve 32 metre boylarında 3 adet yat yapımının devam ettiğini belirten Koray, “Rus iş insanının sahip olduğu büyük yata destek olacak 36 metrelik hizmet yatın yapımı sürüyor. Temmuz ya da Ağustos ayında denize inmesini hedefliyoruz” dedi.

Yat mobilyaları üretimi ve ihracatı da yaptıklarını anlatan Koray şöyle devam etti: “Avustralya’dan, ABD’ye, İngiltere’ye dünyanın çeşitli ülkelerine sipariş üzerine yat üretiyoruz. Yaptığımız yatlar birçok uluslararası yarışmada ödüller aldı. Tanıtım için özel bir çabamız olmadı. Sektör zaten kendi tanıtımını yapıyor. Müşterilerimizin yakın çevresinde yaptığı tanıtımlar şirketimizin tanınmasına katkı koydu. Avustralya’ya yat mobilyaları ihracatı yaptık. Müşterilerimizin hayalini gerçekleştiriyoruz. Halen tersanelerimizde alt firmalardakilerle birlikte 247 çalışanımız var.”

Antalya yat sektöründe dünyada tanınıyor Alya Yatçılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Ömer Koray, Antalya Serbest Bölgesi’nde yat üretiminin dünyada artık daha çok bilinirliğinin olduğunu söyledi. Yat sektörünün 20 yılda dünyada çok önemli yere geldiğini anlatan Koray, Antalya Serbest Bölge Yatırımcı ve İşletici AŞ’nin daha büyük boy yatların denize inmesi ve karaya çıkarılması konusunda çok büyük altyapı yatırımı gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Koray, “Bu altyapı yatırımları tamamlandığında Antalya lüks yat yapım ve bakım-onarımı konusunda sektörde daha iyi duruma gelecek. Yat bakım ve onarımında da özellikle Akdeniz bölgesinde söz sahibi olacak” dedi.




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 25.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PRUVA Denizcilik ..
 ARTUR Teknesi
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 EVMAR Denizcilik
 KALAMIŞ Denizcili..
 ORSA Tanker İşlet..
 POLATHANE Denizci..
 OBA Denizcilik
 O.D.G.I. SHIPPING
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim