Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Karadeniz’de ABD, Suriye’de Rusya ile tatbikat
Türk Silahlı Kuvvetleri ABD ve Rusya ile eğitim faaliyetlerini sürdürdü. Karadeniz’e geçen Amerikan sahil güvenlik gemisi Hamilton ile helikopterli iniş eğitimi yapıldı. Suriye’de ise Rus askerleriyle iki ayrı tatbikat yapıldı.



Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken Türkiye, Karadeniz’de ABD ile ortak tatbikat yaptı. Karadeniz’de ABD ile askeri işbirliği yapan Türkiye, güneyde de Suriye içinde Rusya Silahlı Kuvvetleri iki ayrı ortak tatbikat gerçekleştirdi.

ABD FİLOSU DUYURDU

Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait Turgutreis fırkateyni ile Amerikan USCGC Hamilton sahil güvenlik gemisinin Karadeniz’de ortak tatbikat yaptığını Hamilton’ın bağlı olduğu 6’ncı Filo duyurdu. 6’ncı Filo Basın Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, iki gemi önceki gün Karadeniz’de bir dizi deniz geçiş ve karşılıklı deniz helikopterleriyle indirme tatbikatı yaptı. Turgutreis fırkateyninden Bell UH-1 Iroquois helikopteri USCGC Hamilton’ın güvertesine, ABD Sahil Güvenlik MH-65 Dolphin helikopteri de Turgutreis’in güvertesine indi.

GEMİYE İNİŞ EĞİTİMİ

Her iki geminin geçiş ve helikopter indirme tatbikatlarıyla kabiliyetlerini daha da güçlendirdiği ifade edildi. USCGC Hamilton’ın komutanı Kaptan Timothy Cronin de, “Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı fırkateynle birlikte çalışmak bizim için büyük bir onurdu. Türk bahriyelisi, denize güvenli ve emniyetli erişimi sağlamaya adanmış profesyonel denizcilerdir. Denizcilik ortamında ortaklığımızı ve ortak çıkarlarımızı güçlendirmek için daha fazla benzer faaliyetler yapmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

BÜYÜKELÇİDEN DE MESAJ

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield de tatbikatı memnuniyetle karşıladıklarının vurgulayarak, “ABD sahil güvenlik gemisinin Karadeniz’e dönmesinden memnunuz. ABD ve Türk kuvvetleri arasındaki işbirliği, bölgedeki ortak güvenlik çıkarlarımızı daha ileriye taşıma ve birlikte çalışma yeteneğimizi geliştiriyor. ABD ve Türkiye, NATO müttefikleri olarak birlikte olmaya devam edecek” ifadesini kullandı. Legend sınıfından olan 127 metre uzunluğundaki Hamilton gemisi, çarşamba günü Karadeniz’e geçiş yapmıştı. Ukrayna krizinin alevlendiği günlerde bölgeye gemi geçirme planı yapan ABD, son anda bu kararından vazgeçmiş, Rusya da Ukrayna sınırındaki askerlerini çekmeye başlamıştı. Krizin düşme eğilimi gösterdiği bir dönemde Hamilton Karadeniz’e geçerken Rusya’nın da Karadeniz’de füze denemesi yaptığı açıklanmıştı.

RUS ASKERİYLE SURİYE’DE EN UZUN DEVRİYE

Karadeniz’de ABD ile tatbikat yapan Türkiye, güney sınırındaki Suriye’de de Rusya ile askeri işbirliğini sürdürüyor. Suriye’nin kuzeyinde 150’den fazla ortak devriye yapan Türk ve Rus askerleri dün Haseke bölgesine bağlı Kamışlı ve civarında şimdiye kadarki en uzun devriyeyi yaptı. Suriye’nin kuzeydoğusundaki ortak devriyenin mesafesi 100 kilometreyi buldu.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne ait 10 araçlık zırhlı personel taşıyıcının katıldığı ortak devriyede 60 kadar asker görev aldı. Ortak devriyenin oldukça uzun sürdüğü ve güzergâh boyunca 10 ayrı yerleşim biriminden geçtiği belirtildi. Zırhlı “Kirpi”lerin özel olarak tel örgülerle çevrelenmiş olması dikkat çekti. İki ülke askeri araçlarının oluşturduğu konvoy ortak devriye boyunca havadan Rusya’ya ait bir taarruz helikopteri tarafından izlendi. Rus Sputnik sitesindeki habere göre Rus askeri konvoyunun komutanı Albay Andrey Titov, “Bu devriyenin özelliği, güzergâh uzunluğu oldu. Daha fazla yerleşim birimi devriye kapsamına alındı. Görev normal geçti, teçhizat verilen görevle başa çıktı. Çoğu yerleşimlerde insanlar konvoyu memnuniyetle karşıladı” dedi.

Öte yandan İdlib’de de M-4 karayolunda Türk ve Rus askerleri radikal unsurlardan gelebilecek olası saldırı senaryolarına karşı ortak bir tatbikat düzenledi.




Kaynak: Hürriyet (Uğur Ergan)
Eklenme tarihi: 03.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İMDAT Gemicilik S..
 AVŞA Denizcilik İ..
 REGENCY Ship
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 ESENYALI Gemi İşl..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 PRUVA Yatçılık
 AGS Union İnşaat ..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 AKUA GROUP Su Ürü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim