Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yunanistan'da yine göçmen botu faciası: En az 13 ölü
Yunanistan'ın Paros açıklarında, yaklaşık 80 göçmeni taşıyan botun batmasıyla en az 13 kişi hayatını kaybetti. 62 düzensiz göçmenin kurtarıldığı olayda arama kurtarma çalışmaları devam ederken Yunanistan'da bir haftada batan 3 göçmen botunda toplam 27 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.



Yunanistan'daki Paros Adası açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı. Bir hafta içinde batan üçüncü botun yaklaşık 80 kişiyi taşıdığı ve en az 13'ünün hayatını kaybettiği öğrenildi. 62 kişinin kurtarıldığı faciada sahil güvenlik ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar, 5 sahil güvenlik devriye botu, 9 gemi, bir helikopter ve bir askeri nakliye uçağı ve sahil güvenlik dalgıçları ile devam ediyor.

BİR HAFTADA BATAN ÜÇÜNCÜ BOT

Perşembe günü Girit Adası ile Mora Yarımadası arasında yer alan Antikythera Adası’nın kuzeyinde göçmenleri taşıyan botun batması sonucu yaşanan faciada da can kaybı arttı. Yunan makamları, hayatı kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiğini duyurdu. Ayrıca 52'si erkek, 11'i kadın ve 27'si çocuk toplam 90 kişi ise kurtarıldı.

Yunanistan'da Çarşamba günü ise Santorini ve Folegandros adaları yakınlarında çoğunluğu Iraklı göçmenlerin oluşturduğu botun batması sonucu bilanço yükseldi. Arama kurtarma operasyonunun 3. gününde yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e ulaşırken, toplam 13 kişi kurtarıldı. Hayatta kalanlar en az 17 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

"ÇETELER İNSAN HAYATINA KAYITSIZ"

Yunanistan Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis, Ege Denizinde yaşanan facialardan kaçakçılık çetelerinin sorumlu olduğunu söyledi. Bakan Plakiotakis yaptığı yazılı açıklamada, "Çeteler insan hayatına kayıtsız. Onlarca insanı can yelekleri olmadan, en temel güvenlik standartlarına uymayan gemilere istifliyorlar" dedi.

Yunanistan, Afrika ve Orta Doğu'dan gelen göçmenler için Avrupa Birliği (AB) ülkelerine geçiş konusunda ana rotalardan biri konumunda bulunuyor.




Kaynak: Tgrthaber
Eklenme tarihi: 25.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİNTEK Danışman..
 NEOPLİS Otel
 NAUTİLUS Diving
 DOGANATA Denizcil..
 İSKENDERUN Deniz..
 PRUVA Denizcilik ..
 İMDAT Gemicilik S..
 TAM Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 AYDEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim