Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Sanmar, bir ay içinde rekor sayıda gemi inşa etti: 6 römorkör ve 2 kılavuz botu!
Sanmar Tersaneleri, bir ay içinde rekor sayıda gemi inşa etti. Şirketin Ocak 2022'de altı römorkör ve iki kılavuz botunu inşa ederek klas sertifikası aldığı belirtildi.

Yeni yıla rekor bir başlangıç yapan Sanmar'ın, Ocak 2022'de klas sertifikasını alarak tamamladığı altı römorkör ve iki kılavuz botu ile bugüne kadar inşa ettiği proje sayısını 302'ye çıkardığı bildirildi.



Sanmar, Türkiye'de bulunan iki tersanesinde son teknoloji ürünü gelişmiş römorkörler inşa ediyor. 2021'de satın alınan üçüncü tersanesi faaliyete geçtiğinde ve Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan yeni ElectRA elektrikli römorkör serisinin inşası için optimize edildiğinde şirketin üretim kapasitesinin daha da artacağı açıklandı.

''Yeni tersanemizin hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyorum''

Sanmar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün; “Bu muazzam başarı için sadece Sanmar'a değil, aynı zamanda tedarikçilerimiz, tasarım ortaklarımız ve müşterilerimiz de dahil olmak üzere bu projelerin her aşamasında yer alan herkese teşekkür etmek istiyorum. Müşterilerimize daha da büyük bir hizmet sunabilmemiz için yeni tersanemizin hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında tamamlanan römorkörlerden dördü, Pakistan merkezli operatör PQA için inşa edilmiş olup 76 ila 86 ton arasında değişen çeki kuvvetine sahip Kocaçay serisi ASD römorkörleri olduğu belirtildi. Robert Allan Ltd tasarımıeskort/açık deniz terminal römorkörelrinin Sanmar'a özel RAstar 3200SX tasarımına dayandığı ve Robert Allan tarafından geliştirilen benzersiz sponson gövde formuna sahip olduğu açıklanan teknik detaylar arasında.

İnşa halindeyken Kocaçay IV, Kocaçay V ve Kocaçay VI olarak adlandırılan römorkörlerin yeni sahipleri tarafından isimleri GHARO, MALIR ve KORANGI olarak değiştirildiği açıklandı. MALIR ismini alan römorkörün Sanmar'ın 300. projesi olduğu belirtilirken PQA'nın ayrıca, PB HEER ve PB SASSI olarak yeniden adlandırılan iki Sanmar Pilot botunu da satın aldığı belirtildi.

Ocak ayında tamamlanan diğer iki römorkör projesinin yine Robert Allan Ltd'nin Sanmar'a özel RAmparts 2400SX tasarımına dayanan Bogacay serisi ASD römorkörler olduğu bildirilirken römorkörlerin açık deniz gemi elleçleme görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandığı belirtildi. Yeni sahipleri SAAM Towage tarafından HALCON III olarak yeniden adlandırılan Bogacay XLVIII, 70 tonluk çeki kuvveti ile Şili'de görev yapacak.

Diğer yandan 60 ton çekme gücüne sahip olan Bogaçay XLIX, yeni sahipleri MedTug tarafından MED CAPELLA olarak yeniden adlandırıldı ve Kuzey Avrupa'da faaliyet gösterecek.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 01.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTA Denizcilik
 İSKENDERUN Deniz..
 FUL Denizcilik Lt..
 ALABANDA Deniz Ta..
 ALFA tanker & ACM..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 LİDER Gemi işletm..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 TSC Denizcilik
 SEALİON Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim