Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Rusya ile kesintisiz ticaret adımı: Rota talebe göre belirlenecek
Savaşın olumsuz etkilediği lojistik faaliyetlerin önündeki engelleri kaldırmak için harekete geçen Ticaret Bakanlığı, bu kapsamda farklı rotalar üzerinde ihtiyaç analizi yapacak. Limanlara ilişkin ihtiyaç analizi çalışması, 20 Mayıs’a kadar sürecek. İhracatçı ve taşımacıların taleplerine göre rotalar yeniden belirlenecek.



Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş bölge ekonomilerini ve ticaretlerini de ciddi oranda etkilerken, savaşın yarattığı lojistik krizinin aşılması için Rusya ile limanlar konusunda uzlaşan Türkiye yeni bir çalışma başlattı. Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Vladimir İliçev arasında yapılan görüşmede, Türkiye’nin Karadeniz’deki limanları ile Rusya’nın Kavkaz Limanı arasında çalışacak Ro-Ro gemilerinin yeterince yük bulup bulamayacağı konusu masaya yatırıldı.

RO-RO SEFERLERİNE İHTİYAÇ ANALİZİ

Görüşmenin ardından harekete geçen Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki taşımacıların ve ihracatçıların önümüzdeki dönemde başlatılacak ve tekerlekli araç taşımaya yarayacak Ro-Ro seferlerine ilişkin ihtiyaç analizi yapmak için düğmeye bastı. Bu kapsamda sektör paydaşlarına yazı gönderen Bakanlık, planlanan rotanın mevcut taşıma güzergâhları ve alternatifleri de göz önüne alarak değerlendirilmesini ve hattın ne kadar talep görebileceğine ilişkin analiz yapılmasını istedi.

YENİ TİCARET HATLARI KURULABİLİR

Limanlara ilişkin ihtiyaç analizi çalışması, 20 Mayıs’a kadar devam edecek. Değerlendirmeleri toplayacak olan Bakanlık, Rusya tarafıyla yeniden temasa geçerek sonuçları paylaşacak. İhracatçılar ile taşımacıların taleplerine göre rota ve seferler yeniden şekillendirilecek. Yapılacak istişarelerin ardından Ro-Ro seferlerinin sıklığı ya da mevcut rotanın değişikliği gündeme alınacak. Talep edilen bölgeler için yeni hatların açılması konusu değerlendirilecek.

ENGELLER AŞILIYOR

Ticaret Bakanlığı’nın Rusya’nın Novorossisk Limanında yolcu gümrüğü açılması ile ilgili temasları da halen sürüyor. Daha önce Rusya’nın Kavkaz, Temruk ve Novorossisk Limanları, ‘tır karnesi’ kullanımına uygun hale getirilmişti. Taşımacılar 350 dolarlık maliyetten kurtarılmış ve işlemler hızlandırılmıştı.


Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 18.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇEBİ Denizcilik
 DEK Shipping
 MUMCUOGLU Gemicil..
 LALE Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 MİLESTONE Gemi İş..
 SDS Denizcilik ve..
 HAY Shipping
 CAN Dış Tic. ve L..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim