Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İhracatçılar: Liman sorunu çözülmeli
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Antalya Limanı'nı aktif kullanamadıklarını belirterek, "Gerekli yatırımların yapılmasını ve liman sorununun çözülmesini istiyoruz" dedi.



BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükyaman ve Ramazan Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Doğan, Ercan Akın, Mehmet Ali Can, Süleyman Duran, Ahmet Tekin, Mahmut Alkan, Denetim Kurulu Üyeleri Onur Kacar, Yusuf Akgül ve Batı Akdenizli ihracatçılar, Q Terminal Genel Müdürü Özgür Sert ve Q Terminal Ticaret Müdürü Umut Sözmen ile iş yemeğinde bir araya geldi.

'Hem liman kazanır hem bölgemiz'

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Antalya, Burdur ve Ispartalı ihracatçıların limanı aktif kullanamadığını ifade etti. Fiyatların İzmir ve Mersin limanlarına göre yüksek olması, yeterli sayıda gemi ve hat olmaması, limanın fiziki şartlarının yeterli olmaması ve Antalya'yı başka illere bağlayan demiryolunun olmamasının limanın aktif kullanılmamasında etkili olduğunu ifade eden Ümit Mirza Çavuşoğlu, "İhracatçılarımızın Antalya Limanı'nı kullanmasının önüne geçen bu sorunlara çözüm üretilmesini istiyoruz. Limanı kullanamamak sadece bize değil liman işletmesine de zarar veriyor. Limanı aktif kullanabilsek hem liman kazanacak hem bölgemiz. Gerekli yatırımların yapılmasını ve liman sorununun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Sert: Önemli adımlar atılacak

Toplantıda söz alan ihracatçılar da limanı aktif kullanamamaktan dert yandı. İzmir ya da Mersin limanlarını kullanmak zorunda kaldıklarını ifade eden ihracatçılar, İzmir limanının Antalya'ya göre daha uygun fiyatlarla hizmet verdiğini kaydetti. Q Terminal Genel Müdürü Özgür Sert ise tüm sorunlara vakıf olduklarını belirterek, sorunlara çözüm üretmek istediklerini söyledi. Bu çerçevede Antalya'dan Kuzey Afrika'ya yeni bir hat koyulacağını söyleyen Özgür Sert, limanın devir işlemlerinin yapılmasının ardından önemli adımlar atılacağını ifade etti.



Kaynak: akdenizmanset
Eklenme tarihi: 24.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGEBİRLİK Taşımac..
 ERCAN Denizcilik
 BEKIR SENGUL Ship..
 ERDOĞAN Shipping
 DETEK Deniz Tekno..
 YÜTEK Denizcilik
 DERPINA Denizcili..
 KALKAVAN Transpor..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim