Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
En büyük gemiyi yarı fiyatına aldı, Türk bayraklı filoyu 31'e çıkardı
Arkas Holding, satın aldığı 2500 konteynırlık yeni gemisi ile Türk bayraklı gemi sayısını 31’e çıkardı, bu geminin ikizini de 2011’de teslim alıp 32’yi bulacak. Lucien Arkas, “Krizden önce 42 milyon Euro istenen gemiyi 23 milyona, ikizini 24 milyona mal ettik. Türkiye, 2023’teki 500 milyar dolar ihracat hedefi için liman ve demiryoluna yatırım yapmalı” dedi.

TÜRKİYE dahil 20 ülkede, 41 noktaya konteynır taşıyan Arkas Holding, Almanya’nın Rostock kenti yakınlarındaki bir tersaneden, 11 yılda 17’nci gemisini teslim aldı. 220 metre, yani 2 futbol sahası uzunluğundaki geminin ikizinin 2011’de teslim edilmesiyle, sayı 18’i bulacak, bu gemiler için yapılan ödeme 500 milyon Euro’yu geçecek. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Vivien A’nın teslim ve bayrak çekme töreninde, Alman Hegemann Yard Group’un teslim ettiği geminin Türkiye’nin en büyük konteynır gemisi olduğunu söyledi. Arkas, gemiye yüklenecek 2 bin 500 konteynırın yan yana dizilince 15 kilometreyi bulduğunu vurguladı.

Ucuz Çin gemisi almadık

Alman tersanelerinin işçilik kalitesinden memnun olduğunu söyleyen Lucien Arkas, “11 yıldır Hegemann Yard Group ile sağlıklı ve güven esaslı bir işbirliğimiz var. Hegemann, bugüne kadar bizim için 17 gemi yaptı, 18’inciyi seneye alacağız. Şu an 3’ü tanker, toplam 31 gemiye ulaştık. Alman tersaneleri, işçilikte en iyisi. Daha ucuza Çin’den gemi alırdım, fakat almadım” dedi. Arkas Grubu’nda halen en büyük geminin 1604 konteynır kapasiteli olduğunu söyleyen Lucien Arkas, bu geminin neredeyse yüzde 50 daha fazla konteyner taşıma kapasitesine sahip olduğunun altını çizdi.

19 milyon Euro kriz indirimi

Yaklaşık 2 yıl önce bu geminin kendilerine teklif edildiğini söyleyen Lucien Arkas, şöyle konuştu: “Fakat o zaman 42 milyon Euro bize çok geldi. Belçikalı bir grup o paraya gemiyi almış, gemi belirli aşamaya gelene kadar 18 milyon Euro ödemiş. Fakat son anda parayı da yakıp, alımdan vazgeçmiş. Yine bağlantı kurulunca bu kez 23 milyon Euro’ya anlaştık. Bu geminin ikizini de 24 milyona alıp, bir gemiyi 23.5 milyon Euro’ya maledeceğiz.”

Ayağımıza kurşun sıkmayalım

Yüksekliği yaklaşık 50 metre olan Vivien A, saatte maksimum 22 deniz mili (yaklaşık 42 kilometre) hız yapabiliyor, hiç durmadan 24 gün seyirde kalabiliyor. Konteynır gemi taşımacılığının öneminin artacağını belirten Lucien Arkas, Türkiye’nin, 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için, limanlarını iyileştirmesi, kapasitelerini artırması ve yeni limanlar yapması gerektiğini vurguladı. Demiryollarına ve güçlü lokomotiflere yatırım yapılması gerektiğini bildiren Arkas, şöyle konuştu: “Mutlaka planlama yapmalıyız. Yeni limanlar şart. İzmir limanına yatırım gerekiyordu, 2 yıldır bekliyor. 1.3 milyar dolara 2 yıl önce satıldı ama mahkeme beklendi. Bugün yarısı bile etmez. 500 milyon dolar kredi bulurum, 2.5 milyon konteynırlık kapasiteye ulaştırırım. ‘İzmir Limanı’nı adam et’ deseler dört dörtlük yapardım. Dünya ticaretinde Türkiye’nin söz hakkı, sırası geliyor. Yeter ki kendimize çelme takmayalım, üretmeye devam edelim. Nakliyecilik, büyümede temel taşı olacak.”

Yılda 6 milyon dolara mal olsa da gemilere Türk bayrağı takıyor

TOPLAM 43 şirkete sahip olan Lucien Arkas, “Tüm gemilerimde Türk bayrağı var. Gemilerde personel de Türk. Fakat mühendis ve yetişmiş eleman sıkıntısı var. Erkek eleman işe başlıyor, askerlik sorunu yaşamamak için yabancı bayraklı gemiye geçiyor. 3 yıl çalışıp bedelli askerlik hakkı kazanıyor. Çeşitli vergi ve harçlar ile her gemide yıllık 200 bin dolardan, yılda 6 milyon dolar yüke katlanıyorum. Yine de Türk Bayrağı’ndan vazgeçmiyorum. Yabancı bandra kullanan çok sayıda Türk armatör varken, ben Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandırıyorum” diye konuştu.

800 tablom var, değerleri 40 milyon doları bulur

LUCİEN Arkas, “Yaklaşık 800 tablom var. Bunların 500’ü Türk ressamlara ait. Tablolarımın değeri 40 milyon doları bulur. İçlerinde Renoir de var. Renoir’i, New York’ta bir müzayedede, 8 yıl önce aldım. Ben bile şaşırdım, çünkü neredeyse şansımla aldım, bir anda tablo bende kaldı” dedi.

1.5 milyar dolar hedefliyor

İZMİR’in vergi rekortmeni Lucien Arkas, 300 yıl önce İzmir’e yerleşen Fransız asıllı bir aileden geliyor. Arkas, “Oğlum ve kızım da vergi rekortmenleri listesine giriyor. Grup ciromuz 2008’de 1.5 milyar dolardı. 2009’da 1.3 milyar dolar oldu ancak bu yıl yine 1.5 milyar doları buluruz. Ben araba veya başka bir şey satarak değil, hizmet yaparak bu ciroyu yakalıyorum. Gemi, tren taşımacılığı ile liman ve acentelikten kazanıyorum. Kötü günlerde ağlamak için mendiliniz olmalı. Ben de mendilimde hep kötü günler için birkaçyüz milyon dolar tutarım. 600 vagonum var. Daha fazla olsun istiyorum ama, bürokrasi yavaş işliyor” diyor.

120 Yunanlıya 14 maaş ödüyorum kriz var diye kesinti yapmam

TÜRKİYE ile Yunanistan ilişkilerinin bu dönemde daha geliştirilmesi gerektiğini düşünen Lucien Arkas, “Kız kardeşim, Yunanistan’da yaşıyor. Kötü günlerde Yunanistan ile iyi geçinmeye bakalım. Alalım uzo (Yunanlıların milli içeceği) veya rakıları, birbirimize gelelim. Benim Yunanistan’da işlerim var, 120 Yunanlıya istihdam sağlıyorum. Bu ülkede yılda 14 maaş var. Ben bunu kesmem, kim keserse kessin” dedi.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 10.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEDİZ Denizcilik
 DEAR B Ltd.
 ISKOMARINE Denizc..
 JEDI Yacht
 LİDER Gemi San.Tu..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 İÇDAŞ A.Ş.
 ERLER denizcilik ..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 GEMEK Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim