Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir Ticaret Odası Başkanı'nın liman isyanı
İTO Başkanı Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a seslendi, "Yük limanında turizm olmaz, beşinci sınıf hizmet veriyoruz" mesajı verdi. Demirtaş, kruvaziyer limanı için 1.5 yıldır beklediklerini söyledi.

İzmir Limanı'na peş peşe üç dev gemi yanaştı. Aida, MSC ve Costa firmalarının yüzen saraylarından dokuz bine yakın yabancı turist indi. Her biri beş yıldızlı otelden farksız kruvaziyer gemilerini kente çekmek için büyük çaba gösteren İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş da karşılayanlar arasında yer aldı. Milliyet Gazetesi Ege Eki'nde yayınlanan habere göre; Demirtaş, yük limanında turistik hizmet verilemeyeceğine dikkat çekti, çarpıcı konuştu:

"Kruvaziyer turizmine her şeyiyle hazır bir kent görüntüsü vermeyi arzu ediyorduk, maalesef elimizde olmayan gecikmeler yaşanıyor. Burada Liman Müdürlüğü, Devlet Demiryolları, Emniyet Müdürlüğü hepsi özveriyle çalışıyor. Görünen bir aksaklık yok ama hizmet kalitesi de yok. Beşinci sınıf hizmet sunuyoruz. Avrupa'nın istediği standartta hizmet kalitesi vermediğimiz sürece bu gemilerin burada kalıcı olması veya sayılarının artması mümkün değil."

İTO Başkanı Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer limana ihtiyaç duyduğunu bir kez daha dile getirdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bakan Yıldırım'a çağrı

"Üçkuyular'a düşündüğümüz limanla ilgili 1.5 yıldır görüş belirtilmedi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şehri planlayan kurum değiliz, ancak önerebiliriz. Öneride bulunduk, bunun karşılığında yanıt beklemek en tabii hakkımız. Limana ihtiyacımız var, bunun gerekliliğini herkes biliyor. Ancak bir türlü adım atamıyoruz. Adım atmazsak bu altın fırsat kaçacak. Sadece Büyükşehir Belediyesi değil, devletin de karar vermesi lazım. Turizm ve Ulaştırma Bakanlığı da görüş bildirmeli. Üç geminin bir arada olduğu gün Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ı buraya bekliyoruz. Bugün bir gemi daha gelseydi yük boşaltma bölümüne yanaştıracaktık. Bu nedenle potansiyel olmasına rağmen daha çok gemi gelemiyor, firmalar programlarına İzmir'i almıyor. Mutlaka ve mutlaka geleceği görerek en az 10 geminin yanaşacağı yeri sağlamalıyız. Bu, bir veya iki limanla olabilir."

Kaynak: Turizmdebusabah
Eklenme tarihi: 13.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ


turist gemileri ekmek
evet yazınızı zevkle ve düşündürücü bir şekilde okudum taksici esnafı olan bir birey olarak limandan ekmek yemekteyim turist gemilerini dört gözle bekleyenlerdenim limanın yetersiz olduğunu gözlerinle görenlerdenim. limana turist gemilerinin gelmesine ön ayak olan herkesten başta ekrem demirtaştan allah razı olsun limanın kapasitesinin büyümesi ve ogünleri hep birlikte görmek dileğiyle saygılar.

Yazan: mehmet uz - 18.10.2013 21:57:19




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAMARİN Tur. Taş..
 YAMAN Denizcilik
 EMEK MARIN Ltd. S..
 HEDEF Shipping
 EKSİM Denizcilik
 KARAN Gemi İşl. İ..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 AKSAY
 MFS Line
 HALİKARNAS Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim