Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya'nın Korsan katliamı!
Rus gemisini kaçırdıkları gerekçesiyle yargılanmak üzere Moskova’ya getirileceği duyurulan korsanların, Somali açıklarında kurşuna dizildiği öne sürüldü. Korsanların sözcüsü, “Bu ırkçılıktır. Artık biz de Rusları öldüreceğiz” dedi.

Somalili korsanlar, geçen hafta bir Rus gemisini ele geçiren arkadaşlarının kurtarma operasyonu düzenleyen Rus özel timi tarafından kurşuna dizildiğini ileri sürdü ve misilleme tehdidinde bulundu.

Rus News.ru sitesinin haberine göre, korsanların adını açıklamayan bir sözcü Aden Körfezi’nde petrol taşıyan “Moskovskiy Universitet” tankerinin 23 kişilik mürettabatının kurtarılmasının ardından toplu infaz yapıldığını iddia etti. Sözcü, operasyon sırasında çıkan çatışmada bir korsanının öldüğünü, canlı ele geçirilen en az 10 korsanın kurşuna dizildiğini ve cesetlerinin konulduğu teknenin batırıldığını öne sürdü. Korsanların sözcüsü, “Bu ırkçılıktan başka bir şey değil. Rusların kara derili Afrikalılardan nasıl nefret ettiğinin kanıtı. Bundan sonra elimize düşen Ruslara biz de aynı şeyi yapacağız. Biz hiçbir zaman rehinelerimize kötü davranmadık. Tek istediğimiz yabancı gemilerin Somali sularında kaçak balık avlamamasını engellemek” dedi.

Denizcilik uzmanı doğruladı

“Moskovskiy Universitet”in korsanlar tarafından 5 Mayıs’ta ele geçirilmesi üzerine bölgeye gönderilen “Mareşal Şapoşnikov” destroyerinin özel timi tankerde 22 dakika süren bir operasyon düzenlemiş ve mürettebatı kurtarmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı önce tutsak korsanların Moskova’ya getirilip yargılanacağını açıklamış, ardından yasaların buna uygun olmadığının anlaşılması üzerine korsanların bırakıldığını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada, korsanların navigasyon cihazı bulunmayan bir tekneye konularak kıyıdan 300 mil açıkta bırakıldığı, ancak teknenin büyük olasılıkla battığı bildirilmişti.
Denizcilik konularında uzman olan Mihail Boytenko, “Bence korsanlar operasyon sırasında biraz kuşkulu şekilde öldürüldü. Gerçekten bıraktılarsa da söylentileri kesmek için gazetecilerin önünde bırakmalıydılar. Askerlerimizin tek yapması gereken bütün korsanların operasyonda öldüğünü açıklamaktı” dedi. Somalili korsanların elinde 23 yabancı gemi ve 400’e yakın denizci bulunduğu tahmin ediliyor. Bölgedeki deniz güvenliği ve korsanlar ile mücadeleyle ilgili uluslararası bir toplantının 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapılması planlanıyor.

Eklenme tarihi: 14.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KANLAR Denizcilik
 AREL Denizcilik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 HOLIDAY Yachts
 NEOPLİS Otel
 BEYKİM Petrolcülü..
 TURMAR Gemicilik ..
 BLUETANKERS
 METE KARDEŞLER De..
 MEKE Group
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim