Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İspanya'da Hayatını Kaybeden Türk Gemicinin Cenazesi Bekleniyor
İspanya'da 10 Haziran'da hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı gemici Abdullah Karadaş'ın ailesi, cenazeyi bekliyor. Merkeze bağlı Döngel köyündeki evinde büyük bir yas yaşayan Karadaş'ın yakınları, cenazenin en geç cumartesi günü kendilerine teslim edilmesini umuyor.

İspanya'nın Cadiz şehri kıyılarında seyreden gemide yer alan Karadaş, ikinci kaptanın isteği ile stok tankına indi. Tankın içerisindeki valfı açmak için aşağı indiğinde zehirlenen Karadaş, geri dönemedi. Karadaş'ı kurtarmak isteyen ikinci kaptan da gazdan etkilendi. Daha sonra yardıma koşan bir diğer işçi de gazdan zarar görünce, gemi çalışanları aldıkları önlemlerle tankın içerisindeki üç işçiyi güverteye çıkardı.

Durumun İspanyol yetkililere bildirilmesinin ardından, gelen helikoptere bindirilen üç işçiden Karadaş hayatını kaybetti. Diğer işçiler ise tedavi altına alındı.

Karadaş ailesinin Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel köyünde yaşayan ailesi olaydan haberdar edildi. İspanya'da bulunan cenaze şirketi ile yaşanan bazı pürüzler nedeniyle Karadaş'ın cenazesi yaklaşık bir haftadır teslim edilemedi.

Devreye giren Dışişleri Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı'nın konuyu İspanyol yetkililere iletmesinin ardından naaşın cuma veya cumartesi günü aileye teslim edileceği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel köyünde yaşayan ailesinin geçimini sağlamak için yaklaşık 15 yıldır gemilerde çalışan 4 çocuk babası Karadaşlı'nın ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu. Karadaş'ın kuzeni Mehmet Karadaş, resmi prosedürlerin devam ettiğini söyleyerek, cenazenin 1- 2 güne kadar kendilerine teslim edileceğini belirtti. Karadaş, "Çalıştığı şirket olsun Denizcilik Müsteşarlığı olsun elinden geleni yapıyor. Biz de sabırla bekliyoruz. Cenazenin gecikmesi ise tamamen İspanya'daki cenaze şirketi ile alakalı bir durum. Yani resmi prosedür işliyor. Onların da art niyetli bir şey yaptığını sanmıyorum, ama tamamen prosedür. Aslında daha da süreci hızlandırdılar. Bu güne kadar 21 günden önce hiç cenaze teslim etmemişler. İnşallah en kısa zamanda cenazemizi teslim alacağız." dedi.

Karadaş'ın yeğeni Akif Celayir de gerekli tüm girişimlerin üst düzeyde yapıldığını kaydederek, konunun Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan'ın yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e de iletildiğini kaydetti. Celayir, "Orada bir cenaze şirketi var. Cenazenin tüm işlerini takip ediyorlar. Bir de gemi şirketinin işlerini takip eden bir acenta var. İkisi arasında yaşanan bazı uyumsuzluklardan dolayı bazen tıkanmalar oldu, ama büyükelçilik yetkilileri ve buradaki şirket araya girerek tıkanıklığı aştı. En son aldığımız bilgiye göre cuma gününe rezervasyon yapılmış, detayları bize intikal edecek. Muhtemelen cuma günü gece veya en geç cumartesi sabah bize teslim edilecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 18.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GUNGOR Shipping
 LARA Denizcilik T..
 ASPET Gemi
 SEA PARTNER Inc.
 TRANSAL Denizcili..
 ADAMAR Denizcilik
 İS-BİR Denizcilik..
 MAK Denizcilik Ti..
 DİNÇER Yatçılık
 GEMPO
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim