Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'de kruvaziyere ilgi büyük
Vizesiz olarak 24 Haziran ve 29 Haziran tarihlerinde Yunan adaları ve Atina, 3 Temmuz'daki son seferde ise Dalmaçya sahillerini görmek isteyen toplam 1100 kişi, Portekiz bandıralı ‘Ocean Majesty’ adlı kruvaziyer gemisi ile Alsancak Limanı'ndan hareket ederek gönüllerince bir tatil yaptı.

Daha önce Türkiye’den sadece İstanbul ve Kuşadası çıkışlı yapılan turlara ilave olarak bu yıl ilk kez İzmir ve Çeşme çıkışlı iki seferin daha konulmasıyla sektör hareketlendi. Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUİ’nin Türkiye Başdanışmanı Hüseyin Baraner, turizmde geleceğin kruvaziyer turlarına doğru kaydığını söyledi. Baraner, karada herhangi bir otelde 1- 2 hafta tatil yapmak yerine turistlerin her sabah uyandıklarında farklı bir destinasyonda olmayı tercih ettiklerini kaydetti.

GEMİ TERCİHİNİ DOĞRU YAPIN

Alsancak Limanı çıkışlı turları düzenleyen Apex Tour’un Ege Bölge Müdürü Figen Beloğlu ise kruvaziyer gemileriyle tatil yapan Türk turistlerin sayısının 2005 yılında 1500 kişiyi bile bulmazken, şimdi sadece İzmir çıkışlı dört seferle bu rakama ulaştıklarını vurguladı.

Beloğlu, “Kruvaziyer turizmi ilk başlarda sadece zenginlere mahsus bir tatil seçeneği konumundaydı. Gemiler 300 metre boyunda, 10- 15 katlı ve 2- 3 bin kişilik, son derece lüks devasa yüzer oteller olarak tasarlanıyor ve dünya denizlerinde aylarca süren seferlere çıkıyor, uğrak limanlarda yolcular 3- 4 haftalığına indi- bindi yapıyorlardı. Zaman içinde, örneğin sadece Akdeniz, Ege ve Karadeniz havzasında seferler için daha mütevazi boyutlarda gemi gereksinimi doğdu. Üç günden başlayarak 10 güne kadar olan seferlerle her gün bir veya iki limana uğrayan turlara olan talep, tur operatörlerini yeni arayışlara yöneltti. Henüz bu talebi karşılayacak gerçek anlamda kruvaziyer gemi sayısı çok az. Bu durum yeni gelişmekte olan kruvaziyer sektörüne sekte vuruyor” diye konuştu.

FİYATLAR ÇOK UYGUN

Apex Tour olarak Ege ve Akdeniz'de sadece kruvaziyer seferler için tasarlanmış, 135 metre boyunda ve 623 yolcu kapasiteli ‘Ocean Majesty’ adlı kruvaziyer gemisini kiraladıklarını belirten Figen Beloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanlar mağdur olmamak ve keyifli bir tatil için, önce mutlaka seyahat edecekleri gemi hakkında bilgi edinsinler. Biz ilk üç sefere katılan yolculara dağıttığımız anket formundaki sorulara verilen yanıtlardan müşteri memnuniyetinin yüzde 95 olduğunu gördük. Rodos- Santorini- Mikonos'u kapsayan ve 199 euro'dan başlayan turlarımız, Atina, Selanik dahil olduğunda standart kabinlerde 249 euro. Dalmaçya sahillerini kapsayan 7 gece- 8 günlük turlarımız ise 549 euro'dan başlıyor. İzmir'i çıkış limanı olarak seçmekle doğru bir karar verdiğimizi memnuniyetle görüyoruz. Türkiye'nin her yerinden misafirlerimiz olsa da Ege bölgesinden talep daha fazla. Vizesiz turlarımız Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.”

Kaynak: Radikal
Eklenme tarihi: 12.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ISKOMARINE Denizc..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 AKMAN Dalış Merke..
 GÜLHAN Denizcilik
 INKA Crew Managem..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 MOST Denizcilik
 OCEAN Shipping Ap..
 ATLAS Gemicilik v..
 FUDEN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim