Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Arkas'dan Gemi ve limanlara 800 milyon dolar yatırdım
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türk karasularındaki konteyner taşımacılığının üçte birini gerçekleştirdiklerini belirtti. Arkas, "Son 10 yılda 15 gemi ile limanlara 800 milyon dolar yatırdık. 2004'te ciromuz 450 milyon dolara çıktı. Hedefimiz 1 milyar dolar" dedi.

TÜRK karasularında konteyner taşımacılığının yaklaşık üçte birini tek başına gerçekleştiren Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, 2004'te 450 milyon dolar olan cirolarını bu yıl 500 milyon, 5 yıl içinde de 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Arkas Holding bünyesinde taşımacılık ve lojistikle ilgilenen 31 şirket, 3 bin 500 çalışan bulunuyor. Lucien Arkas, 10 yılda 15 gemi ve limanlar dahil Türkiye'de toplam 800 milyon dolarlık yatırım yaptığını bildirdi.

İKİ YENİ GEMİ ALACAK:

İki yeni gemi alacaklarını, demiryolu taşımacılığı için yeni yatırımlar yapacaklarını anlatan Arkas, "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde dış ticarette büyük patlama olacak. Ama buna ne şu anki limanlar, ne de gemiler yeter. Şimdiden hazırlık yapmamız gerek" uyarısında bulundu.

KRUVAZİYER TURİZMİNE GİRECEK:

Bu yıl 32'nci şirketlerini kurarak kruvaziyer turizmine gireceklerini de belirten Lucien Arkas, ayrıca Türkiye kıyıları arasında dahili taşımacılık yapılması için gerekli yönetmeliğin çıkmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'nin ilk özel demiryolu taşımacılık şirketinlerinden birine de sahip olan Arkas, maliyeti azaltmanın yolunun demiryolundan geçtiğini, bu alanda yatırımlar yaptıklarını, istasyonlar açtıklarını hatırlattı.

AB DIŞ TİCARETİ PATLATACAK:

Türkiye'nin dış ticaretinin AB yolunda daha da artacağını söyleyen Arkas, "Asıl patlama AB yolunda gerçekleşecek. Çok heyecan verici fırsatlar ve günler olacak" dedi. Dış ticaretin hızla artmasına karşın, Türkiye'nin buna cevap verecek kapasitede liman ve gemi filosu olmadığını vurgulayan Arkas, bu yüzden TCDD'ye bağlı limanların özelleştirilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu söyledi.

TÜTÜNDEN OTOMOBİLE:

Arkas, şöyle devam etti: "İhracatta, ithalatta 100 milyar dolarlık hedefler koymak güzel de şimdiden bunların limanını, gemisini de hazırlamak lazım. Yoksa 5-10 yıl sonra Türkiye'ye ne gemi, ne liman yetecek. Nasıl yükleyip göndereceğiz o mallarımızı?" 1960'larda taşıdıkları tek malın üzüm, tütün, pamuk, incir gibi tarım ürünleri olduğuna dikkat çeken Arkas, bugünse yurt dışına onbinlerce otomobil, yüzbinlerce elektronik eşya, TV taşıdıklarını vurguladı.

İZMİR LİMANI İLE İLGİLİYİZ:

TCDD'ye bağlı İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi ile yakından ilgilendiğini de belirten Arkas, şunları söyledi: "İzmir'de biz de bu işi bilen bir şirket olarak İzmirliler'le birşeyler yapmaya çalışırız. Tek başıma talip olamam. Çünkü burası İzmir'in limanı. Bir tek şirketin bu limanı yönetmesi doğru olmaz. Ama İzmirliler birleşip, bu işi bilen bir kuruluşla beraber hareket ederlerse o zaman yararlarına olur. Yoksa limanı büyük bir yabancı kuruluş tek başına alır."

İzmir'e yeni bir liman yapma hevesim kaçtı

1994 yılında İstanbul'da bir liman yaptıktan sonra İzmir'e de bir liman kazandırmak için çok çalıştığını söyleyen Lucien Arkas, ancak İzmir'deki bazı çevrelerin devamlı liman projesine karşı çıkmaları, İzmir Körfezi'nde liman yapılabilecek her yer için engel çıkarmaları karşısında yorulduğunu ve hevesinin kaçtığını belirtti. Arkas, "Tamamen vazgeçmedik ama projeyi şimdilik dondurduk. Herkes destek olsun demiyoruz ama 200-300 milyon doları toprağa, denize yatırırken biraz destek istiyor insan" dedi.

Ailemiz 250 yıllık İzmirli ticarette 103 yılı devirdik

ÇOCUKLARININ annesi olan ilk eşinden ayrıldıktan sonra sekreteriyken evlendiği Esra Arkas da, bugün Lucien Arkas'ın en yakın çalışma arkadaşı ve yardımcısı. Ailesinin 250 yıllık İzmirli olduğunu belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı 60 yaşındaki Lucien Arkas, ticarette ailece 103 yılı tamamladıklarını belirtti. Arkas'ın patronu Lucien Arkas, "İzmir'de doğdum, burada öleceğim. Genel merkezi İstanbul'a taşımayı hiç düşünmedim’ diyerek, yatırımlarını Ege'nin incisi İzmir'de sürdüreceğini vurguluyor.

Otomobil fabrikası fiyatına gemi alarak bugüne geldik

YAPTIKLARI liman, gemi gibi yatırımların geri dönüşünün 10 - 15 yıl gibi uzun vadeli olduğunu belirten Lucien Arkas, şöyle konuştu: "Pek çok kişi bana bu kadar uzun vadeli yapmaktan korkup kormadığımı soruyor. Örneğin İzmir'deki bir otomobil fabrikası zamanında 38 milyon dolara yapılırken, biz aynı fiyata gemi aldık. Ben iş hayatım boyunca hep 5-10 yıl vadeli uzun planlar yaptım. Yatırım yaparken de böyle düşünüyorum. Bu bir ‘Türkiye’nin geleceğine inanç’ meselesi. Bazı insanlar korkuyor. İnandığım için bugünlere geldim. Son 10 yılda liman ve 15 gemi dahil Türkiye'ye 800 milyon dolarlık yatırım yaptık."

17 gemiye çıkıyoruz, artık Anadolu'yu da destekliyoruz

2005'TE yatırıma devam edeceklerini anlatan Lucien Arkas, bu yıl sipariş verdikleri 2 geminin de katılmasıyla filonun 17 gemiye çıkacağını söyledi. Bu yıl özellikle demiryolu taşımacılığı için yaptıkları yatırımları hızlandıracaklarını vurgulayan Arkas, şöyle diyor: "Türkiye sadece İstanbul ve İzmir veya kıyı şeridi değil. Artık Anadolu'ya destek vermek gerekiyor. Herkes kendisine düşen vazifeyi yapmalı. Benim işim nakliye. ‘Maliyetleri düşürerek nasıl yardımcı oluruz’ dedik. O zaman demiryolu yatırımı dedik, vagonlar aldık. Belki şimdi lokomotifler alırız. Erzurum’a kadar istasyonlar kuruyoruz. Konteyneri trenle istasyonlara gönderip, TIR'larla dağıtıyoruz. Maliyet düşüyor. İlk özel demiryolu taşımacılık firmalarından olan Ar-Gü'nün Yenice, Derince, Bandırma, Alsancak ve Mersin istasyonlarına bu yıl Çerkezköy, Eskişehir, Gaziantep eklenecek.’

15 gemisi var ama kendine ait bir teknesi bile yok

LUCIEN Arkas, büyük lüksleri olmadığını, kazandıklarını tekrar ailece şirkete yatırdıklarını vurguladı. 15 konteyner gemisi olan Arkas'ın patronunun kendine ait bir yatı veya teknesi yok. Evinde 10 binden fazla kitabı olan bir kütüphanesi bulunduğunu belirten Arkas, "Maket gemi koleksiyonum var. Herhalde Türkiye'nin en büyük gemi maketi koleksiyonu bende. Ayrıca, Türk ressamlarının oluşturduğu özel koleksiyonum var’ dedi.

Okuduğu okulun takımına sponsor oldu

İZMİR'deki Saint Joseph Ortaokulu, daha sonra İstanbul'da Saint Joseph Lisesi'nden mezun olan Lucien Arkas, okuluna bağlılığını sürdürüyor. Arkas Saint Joseph Spor Kulübü, özellikle genç kuşaklara spor yapma imkanı tanımak için çalışırken, erkek voleybol takımı İzmir'i 1'inci Erkekler Voleybol Ligi'nde temsil eden tek takım.

SANATA, SANATÇIYA DESTEK:

Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı ise, ‘Dahi çocuk’ olarak nitelendirilen Piyanist Emrecan Yavuz'un müzik eğitimini destekliyor. Arkas, İzmir Senfoni Orkestrası, Fazıl Say, İdil Biret ve Emrecan Yavuz'un da çeşitli konserlerini destekliyor. Arkas'ın kurduğu Artium Sanat Galerisi ise restorasyon, çerçeveleme gibi resimle ilgili her türlü faaliyeti içinde barındıran sanat galerisi ve bir müzayede merkezi.

OKUMA GÜNLERİ YAPIYOR:

Arkas, St. Joseph Lisesi'nin ‘Okuma Günleri’nin sponsorluğunu yapan, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda ‘Arkas Aktif Öğrenme Kaynakları Merkezi’nin kurulmasını destekliyor.


Eklenme tarihi: 09.02.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEGASTAR Daily Bo..
 KOCAELİ Denizcili..
 FUL Denizcilik Lt..
 ROTA Gemi
 ALİDAŞ Liman İşle..
 SETA Denizcilik v..
 REKA Denizcilik
 OCEAN Shipping Ap..
 BLUETANKERS
 EGEBİRLİK Taşımac..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim