Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Odaya 'Yıldırım' düştü
Referandum bitti ama kavgası hala sürüyor. TMMOB, 'evet'i savunan Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay'a zehir zemberek bir kınama yazısı gönderdi.

Devrimci ve muhalif örgütlenme yapısıyla bilinen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'a 'Yıldırım' düştü. TMMOB'a bağlı Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay'ın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın odasının üyesi olduğunu belirterek, referandum için 'Böyle başarılı bir bakana nasıl 'hayır' oyu verilir' demesi, ortalığı karıştırdı. Bu çıkışın şok etkisi yarattığı, TMMOB yönetimi, Kolay'ı kınadı. Birlik yönetimi, 'teslimiyetçilik'le suçladığı Kolay'a okuması için 'TMMOB'nin temel ilkelerini' de yolladı.

ÇALIŞKAN BAKANLIK

Referandum bitti ancak bazı kesimlerde kavgası hala sürüyor. Referandum sürecinde tavrını 'hayır'dan yana koyan TMMOB, oda başkanlarından Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay'a kınama yazısı gönderdi. Referandum öncesinde Barbaros Denizciler Derneği'nin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada TMMOB ve bağlı odaları için eleştirel ifadeler kullanan Osman Kolay, sadece bununla kalmadı ve hükümetin icraatlarını da övdü. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da odalarının üyesi olduğunu hatırlatan Kolay'ın, 'Bu bakanlık kadar çalışan bir bakanlık görüyor değilim ben kişisel olarak. Beyaz bayrağa geçmişiz. Bu sanayi, gemi inşa sanayi büyümüş. Sayın Müsteşarımız, Sayın Genel Müdürümüz çok sağ olsunlar, o kadar çok destek veriyorlar ki sektöre, sektörün önü açıldı. Bunları görmüyoruz, ondan sonra da bunları tenkit edeceğiz; olmaz böyle bir şey' demişti.

KINIYORUZ

28 Ağustos'ta toplanan TMMOB Yönetim Kurulu, Başkan Kolay'a kınama verdi. Kınama yazısı şöyle:
'Yaptığınız konuşma ile 'TMMOB eleştirisi üzerinden siyasi iktidara yaranmaya çalışan bir başkan görüntüsü' vermeniz birliğimizin ilkelerine, çalışma anlayışına ve geleneklerine uygun değildir. İfadeleriniz kimliğinizi, odaya, TMMOB'a bakışınızı ve siyasal iktidarla ilişki düzey ve biçiminizi açıkça ortaya koymaktadır. Ülkenin Başbakanı'nın 'Taraf olmayan bertaraf olur' dediği bir ortamda 'siyaset yapıyorlar' şeklindeki eleştirinizin TMMOB'a yöneltilmesi, en basit ifadeyle abesle iştigaldir. Konuşmanızdan, şahsınızın demokratik sosyal hukuk devletinde yürütmenin görevlerini bilmediği de anlaşılmaktadır. demokratik bir ortamda nasıl olması gerektiğini ve iktidara eleştiri hakkının esirgenmemesinin demokrasinin gelişimi açısından olmazsa olmaz bir koşul olduğunun' farkında bile değilsiniz.'

TMMOB yönetimi, Kolay'a, 'Sayın Başkan, TMMOB olarak sizi kınıyor,Temel İlkeleri ve Çalışma Anlayışı' metnini okuduktan sonra gereğini yapmanızı bekliyoruz' diye seslendi.

NASIL HAYIR DERİM?

Kolay, referandumda 'hayır' oyu veremeyeceğini
şu cümlelerle açıklamıştı: 'Bir saysanız, kaç tane üyemiz var. Müsteşarlık içinde ya da bürokrasi içinde; sayısı çok arttı. Biz nasıl bunlara hayır deriz? Biz bunların sayısını artırmaya çalışırken ve bunların sayısını artıran bir bakanlık ve müsteşarlık varken biz bunların karşısında olamayız. Biz kendi bacağımızdan vurmuş oluruz kendi kendimizi o zaman.'


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 20.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALESTA Denizcilik
 RANMARİNE Denizci..
 CM Denizcilik San..
 REKA Denizcilik
 RABİA Denizcilik
 İKİZLER Denizcili..
 NİSA Denizcilik
 AKSAY
 ALPAGUL Denizcili..
 KARADENİZ Yatçılı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim