Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tce-ege, Nemrut’taki Yatırımlarını Sürdürüyor
İzmir’in Aliağa ilçesi Nemrut Körfezindeki Konteyner Limanları yatırımlarını sürdürüyor. Nemrut’ta 400 bin TEU Kapasiteli Konteyner Terminali ile hizmet veren ve Maersk, Turkon gibi dünya devi deniz taşımacılığı şirketlerini Aliağa Nemrut Körfezine getiren TCEEGE, yeni yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor.

Yeni Yatırımları ile İzmir Aliağa’da dikkatleri üzerine çeken TCE-EGE Konteyner Terminali, ekipman parkuruna 6 adet RTG’yi de ekledi. Geçtiğimiz Haziran ayında üçüncü Rıhtım vincini hizmete sunan TCEEGE, son olarak da 6 artı 1 kat ve 6 artı 1 sıra elleçleme ve 40 ton kaldırma kapasitesine sahip 6 adet RTG’nin kurulumuna başladı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka TCEEGE Konteyner Terminalinde süren çalışmaları yerinde izledi. Ekipman ve saha yatırımlarına hız kesmeden devam eden TCEEGE Genel Müdürü Vahdet Keleş, 2 adet STS rıhtım vincini de 2011 yılında teslim alarak hizmete sunacaklarını belirtti.

TCEEGE Konteyner Terminali Genel Müdürü Vahdet Keleş, terminalin sektörün en gelişmiş ekipmanları ve bilgi işlem teknolojisiyle hizmet sunduğunu ifade ederek, “Son derece gelişmiş ekipmanlar ve bilgi işlem teknolojisi alt yapısı ile uluslararası standartlarda yönetilen TCE EGE Konteyner Terminalinin şu an itibariyle yıllık elleçleme kapasitesi 400.000TEU olmakla beraber, projede toplam 1 Milyon TEU luk kapasiteyi hedefliyoruz. TCEEGE olarak, bugüne kadar yaptığımız ve devam etmekte olan alt ve üst yapı yatırımlarımız ile bölgede sunduğumuz hizmet kalite standardını yükseltiyoruz. Bu da liman paydaşlarımıza maliyet ve zamanda verimlilik faydası sağlıyor” dedi.

Keleş, “Hizmetlerimizde Müşteri memnuniyetine büyük önem veriyoruz. Müşteri Hizmetleri birimi ile tüm ihracat ve İthalat firmaları ile yakın temas kurup, onların ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretip, süreçleri mükemmelleştirmek için çalışıyoruz. Modern Bilgi işlem ve Teknolojik altyapımız sayesinde terminalde gerçekleştirilen tüm aktiviteleri gerçek zamanda takip edip, aynı zamanda kullanıcılar ile paylaşıyoruz” dedi.

TCEEGE Konteyner Terminaline giderek 6 adet yeni RTG’nin montaj kurulum çalışmalarını yerinde izleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’daki firmaların konteyner terminal yatırımları sayesinde bölgemize gelen gemi sayısı ve ticari faaliyetlerde önemli bir artış yaşanıyor. Aliağa, Konteyner liman hizmetlerinde Türkiye’nin gözdesi bir bölge haline geldi. Aliağa'daki iskele ve limanlara 2009 yılında 3 bin 840 gemi gelirken 2010 yılının 11 ayında 4080 gemi geldi. Tüm bunlar, bölgemizdeki firmaların sektöre olan inancı ve yatırımlarıyla gerçekleşiyor” dedi.

ALTO Başkanı Saka, TCE-EGE’nin kurulumuna başladığı 6 Adet RTG’nin Aliağa ve Nemrut Körfezi’nin önemini bir kat daha arttıracağını ifade ederek, “TCEEGE, modern terminali, dünya genelinde faaliyet gösteren taşımacılık şirketleriyle çalışması ile kısa sürede önemli işlere imza attı. Yeni alınan 6 adet RTG’nin hizmete girmesiyle bu hizmetler katlanacaktır” dedi.

TCE-EGE KONTEYNER TERMİNALİ

TCEEGE Konteyner Terminali bir Grup TCB üyesidir. İspanya merkezli dünyadaki lider terminal operatörlerinden biri olan Grup TCB, halen İspanya, Brezilya, Küba, Meksika, Kolombiya, Türkiye ve Hindistan’da konteyner terminalleri işletiyor. Ayrıca 3 bölgede demiryolu operatörlüğü yapıyor. İzmir merkeze 55 km, TCDD Aliağa Biçerova tren istasyonuna yaklaşık 600 m uzaklıkta bulunan TCE-EGE Konteyner terminali, 750 m uzunluğunda gemi yanaşılabilir rıhtıma ve ortalama -20 m deniz derinliğine sahip, 3 adet mobil liman vinç, 5 adet 45 ton kapasiteli dolu konteyner istifleme vinci ve 18 adet 65 ton kapasiteli konteyner dorsesi bulunuyor.


Kaynak: Haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 26.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇEŞME Balik Turu
 TİM Gemi Mühendis..
 LALE Denizcilik
 MİRA Denizcilik
 COBRA Yachting-Bo..
 AYGÜN Denizcilik ..
 ATUNCO Shipping
 ALTERNATİF Denizc..
 MARİNPET Petrol D..
 GRUP İSTANBUL
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim