Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Thomson, Marmaris Limanı'nı rekora taşıdı
Mavi Marmara krizi nedeniyle İsrail yolcu gemilerinin seferlerini iptal ettiği dönemde dünyanın dev tur operatörü İngiliz Thomson, Marmaris'i analiman olarak kullanınca rekor sayıda turist girişi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Marmaris Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından 2001 yılında özelleştirme kapsamında, 14 milyon 900 bin dolar bedelle 49 yıllığına kiralanan Marmaris Limanı, 2010 kruvaziyer sezonunu kapattı.

Mavi Marmara krizi nedeniyle 40 İsrail yolcu gemisinin seferini iptal ettiği ve dünyanın dev tur operatörü İngiliz Thomson firmasının analiman olarak kullanmaya başladığı Marmaris Limanı 2010'da rekor sayıda turist ağırladı.

Limana yanaşan kruvaziyer sayısı, 2010'da geçen yıla oranla, yüzde 18 artarak 74'ten 87'ye, bunlarla gelen turist sayısı ise yüzde 26'lık artışla 83 bin 203'ten 109 bin 667'ye yükseldi.

Marmaris Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından 2001 yılında özelleştirme kapsamında, 14 milyon 900 bin dolar bedelle 49 yıllığına kiralanan Marmaris Limanı, 2010 kruvaziyer sezonunu kapattı.

Şirketin Genel Müdürü Şükrü Tugay, ulaşılan turist sayısının rekor olduğunu söyledi. Şükrü Tugay, "Daha önceki rekorumuz 2008 yılına ait. O sene 93 gemiyle 99 bin turist limanımıza gelmişti. Thomson bizi analiman seçtiği için 2010'a çok umutlu başlamıştık. Gemi sayısında da rekor yaşanacağını umuyor, 110 gemiyle 130 bin turist hedefliyorduk. Ancak, İsrail gemileri, Marmaris'e yapmayı hedefledikleri 40 seferi iptal edince hedefimize ulaşamasak da turist sayısında rekoru yakaladık" dedi.

REKOR ÜSTÜNE REKOR BEKLENTİSİ

Dünya üzerindeki dev yolcu gemilerinin sayısının hergeçen yıl artmakta olduğunu, kruvaziyer turizminin de sürekli büyüdüğünü kaydeden Şükrü Tugay, 2011'in çok daha iyi geçecegini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yandan gemi sayısı artarken, bir yandan da bunların kapasitesi, yatak sayısı artıyor. Gemileri doldurmak zorlaşınca fiyatlar iniyor, daha alt gelir seviyesindeki insanlar da seyahat şansı yakalayor, daha geniş kitlelere hitap şansı yakalayan kruvaziyer turizmi dengeli bir şekilde büyümeye devam ediyor. Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz güzergahında seyreden her geminin uğrayabileceği noktada olmamız, yani Marmaris'in coğrafi konumu, limanımızın bu büyüyen sektörden daha fazla fayda sağlama şansını artırıyor.

İsrail ile ülkemiz arasındaki gerginliğin yumuşama olasılığını da göz önüne alırsak, 2011 bizim için çok daha iyi bir yıl olabilir. Hem gelen gemi, hem de turist sayısında yeni rekorlar yaşanabilir."


Kaynak: Turizmdebusabah
Eklenme tarihi: 15.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Denizcilik v..
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 ARAS Deniz İnşaat..
 EKSİM Denizcilik
 GRANDİ Gemi Kiral..
 İDÇ Denizcilik
 SARP Yat İmalat S..
 LCM ROTA
 ER Gemicilik
 ADAFARM Su Ürünle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim