Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kılavuz kaptanlar 'Lisans' mezunu olacak
Kılavuz Kaptan Yeterlik Belgesi alabilmek için üniversitelerin denizcilikle ilgili bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim görmüş olmak şartı getirildi.

''Kılavuz Kaptanların Yeterlikleri, Eğitimleri, Belgelendirilmeleri ve Çalışma Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin ''Kılavuz Kaptan Yeterlik Belgesi Alma Koşulları'' yeniden düzenlendi. Buna göre, herhangi bir kılavuzluk hizmet bölgesine yönelik olarak ilk defa Kılavuz Kaptan Yeterlik Belgesi alabilmek için üniversitelerin denizcilikle ilgili bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim görmüş olmak zorunluluğu getirildi.

İlk defa Kılavuz Kaptan Yeterlik Belgesi alacaklar için görevbaşı eğitimine başlandığında 50 yaşından gün almamış olmak veya kılavuz kaptanlık için aday olunan kılavuzluk hizmet bölgesini kapsayan geçerli bir deniz trafik operatörü veya deniz trafik baş operatörü belgesine sahip olmak da zorunlu oldu. Yönetmelikle ayrıca, kılavuz kaptan sınavına girmeden önce geçerli yabancı dil sınavlarından alınması gereken en az puanlar da belirlendi.

Yönetmeliğin ''Görevbaşı eğitimi ve bonservis'' konulu maddesinde yapılan değişiklik ile tüm kılavuz kaptanların, görev başı eğitimleri sırasında; görev yapacakları kılavuzluk hizmet bölgesi kısmen veya bütünüyle Gemi Trafik Hizmetlerinin (GTH) kapsamı içinde ise GTH'nin yapısı ve işlevi ile ilgili olarak 10 iş günü süreyle GTH Merkezi'nde, günde 6 saatten fazla olmamak kaydıyla 5 gün süre ile toplam 30 saat fiili eğitim almaları zorunlu oldu. Öte yandan, tüm stajyer kılavuz kaptanlar, görev başı eğitimleri sırasında, görev başı eğitimini yaptıkları kılavuzluk hizmet bölgesinde yetkili römorkörcülük teşkilatına ait römorkörlerde 15 günden az olmayacak şekilde fiili eğitim alacaklar.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 22.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLANTİK Deniz ve..
 SİMPLYDİVİNG
 OZKAN DENİZCİLİK
 ÇEBİ Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 TRANSATLANTIK Den..
 KDE Marine
 HAMALOĞLU Denizci..
 VATAN PLASTİK San..
 HORİZON LTD.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim