Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Körfez Köprüsü'ne Japon imzası
İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü'nü Japon IHI firması inşa edecek. 1700 metrelik köprü en geç 45 ayda tamamlanacak.

Dünyanın en uzun ikinci köprüsü olacak İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü de yapan Japon IHI şirketi inşa edecek. Projenin yüklenicisi Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay Ortak Girişim Grubu, önümüzdeki günlerde IHI ile sözleşme imzalayacak. 6 milyar dolarlık proje içinde Körfez Geçiş Köprüsü'nün yaklaşık 1.4 milyar dolara mal olması bekleniyor. İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacak. Otoyol ihalesini alan ve temelini atan NurolÖzaltın- Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay Ortak Girişim Grubu, köprü için dünya devi şirketlerden teklifler aldı. Çin, Güney Kore ve Japonya'nın önde gelen inşaat firmaları Körfez Geçiş Köprüsü için teklifte bulundu. Teklifleri değerlendiren ortak girişim grubu, Japon IHI firmasıyla anlaşmaya vardı.

MALİYET 2 MİLYAR $

Önümüzdeki günlerde açıklanacak anlaşmanın ardından köprünün temeli atılacak. Ortak girişim grubunun otoyol ihalesine verdiği teklife göre köprü en fazla 45 ayda inşa edilecek. Yaklaşık 6 milyar dolarlık Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol projesinin içindeki köprü için ihaleyi alan ortak girişim grubunun teklifine göre köprünün maliyeti 1.4 milyar dolar (2 milyar lira) olacak. Tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsünü inşa edecek Japon IHI şirketi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nün yapımını da üslenmişti. IHI, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile Haliç köprülerinin depreme karşı güçlendirme ihalesini de aldı. Japonya'daki dünyanın en uzun köprüsü olan Akashi Köprüsü'nün yapımı da IHI tarafından gerçekleştirilmişti. IHI, ABD'den Ukrayna'ya kadar pek çok ülkede köprü inşaatı gerçekleştirdi.

BİN 700 METRE UZUNLUĞUNDA

Otoyol Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Dilovası beldesi yakınlarındaki Dilburnu ile Karamürsel ilçesinin Hersek burunları arasından köprü ile geçecek. Bin 700 metre uzunluğunda planlanan köprü, dünyanın en uzun ikinci asma köprüsü olacak. Dünyanın en uzun köprüsü ise bin 990 metre uzunluğundaki Japonya'daki Akashi köprüsü. Körfez köprüsü sayesinde karayoluyla 1 saat 10 dakika, feribotla 1 saat süren Gebze-Yalova arası körfezden geçiş 6 dakikaya düşecek. Köprüyü kullanan otomobiller 35 dolar geçiş ücreti ödeyecek. Kamyon ve otobüslerde bu rakam 50 dolara çıkacak. Otoyolda her kilometre başına da 0.05 dolar talep edilecek. Japon IHI şirketi, Türk şirketleriyle birlikte Ukrayna'da da birlikte çalışıyor. Ukrayna'nın Başkenti Kiev'deki Dinyeper Nehri'ne yapılan köprünün yapımına IHI destek vredi.

DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜNÜ YAPTI

Halen bin 990 metre uzunlukla dünyanın en uzun köprüsü olan Japonya'daki Akashi Köprüsü'nün yapımı da IHI tarafından gerçekleştirildi. 1853 yılında Tokyo'da kurulan IHI Corporation, uluslararası alanda jet motorları, gemi, uzay teknolojileri, çelik köprü ve çeşitli ağır sanayi dallarına yönelik makine imalatında faaliyet gösteriyor. IHI şirketi, yıllık 15 milyar dolar ciroya sahip.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 06.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 CHISIEL Dış Ticar..
 AKGÜNLER Denizcil..
 PACMAR Denizcilik..
 İS-BİR Denizcilik..
 İSTANBUL MARİNE P..
 PROMOTE A.Ş.
 EREĞLİ Denizcilik..
 CREWMEDITERRENIAN..
 KARYA Shipping & ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim