Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
DTO Başkanı Kalkavan: KDV borcumuz yok, alacağımız var!
Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, tersanelerin veya armatörlerin devlete herhangi bir Kdv borcu olmadığını, aksine alacaklı olduklarını bildirdi.

Kalkavan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısındaki, 'gemi ve yat sahiplerinin, inşa edenlerin veya üretenlerin Kdv'lerinin silindiğine' ilişkin sözleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yanlış bilgilendirilmesi sonucu yanlış anlaşılma yaşandığını' ifade eden Kalkavan, Katma Değer Vergisinden istisna olduklarını, herhangi bir Kdv borcu olmadığını, aksine devletten Kdv alacaklısı olduklarını savundu.

Kalkavan, şunları kaydetti:

'3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 13/a. maddesi uyarınca hava ve demir yolu taşıma araçları ile birlikte deniz taşıma araçlarının teslimi ve imal inşası ile bunların bakım, onarım ve tadili katma değer vergisinden istisnadır. Dolayısıyla da gemi ve yat inşa edenler bunların satışlarında katma değer vergisi uygulamazlar. Tam tersine bu sektörde faaliyette bulunanlar, katma değer vergisinden istisna olarak ifa ettikleri mal ve hizmetleri gerçekleştirirlerken bunların girdilerini oluşturan mal ve hizmet alımlarında katma değer vergisi öderler.

Kendi mal ve hizmet teslimleri için katma değer vergisini, Kdv Kanunundaki istisnalar nedeniyle alamayan bu sektörde faaliyette bulunanlar, bu faaliyetlerini ifa ederken kullandıkları mal ve hizmetler için katma değer vergisi ödediklerinden 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 32. maddesi uyarınca devletten alacaklı olurlar.

Dolayısıyla da gemi ve yat inşa edenlerin bu faaliyetleri için devlete borçlu bulunmaları söz konusu olmayacağından, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen Torba Kanunda gemi ve yat inşa edenlerin katma değer vergisi borçlarının silinmesi mahiyetinde olarak nitelendirilebilecek bir düzenleme bulunmamaktadır.'


Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 07.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Sayın Metin Kalkavan, tersanelerin veya armatörlerin devlete herhangi bir Kdv borcu olmadığını, aksine alacaklı olduklarını bildiriyorsunuz fakat 2 kpt olarak benim sizin akrabanızmı bilmiyorum ANKA Dzclik Nihat KALKAVAN 'ın GÜLFEM KALKAVAN gemisinde 2 kpt olarak tam bir sene önce çalıştım ve 1 yıldır hala paramı alamadım arz ederim.

Yazan: mehmet sait özpolat - 8.01.2011 00:00:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUAN Denizcilik
 BLUETANKERS
 BLUE DE NIMES
 EN-KO Denizcilik ..
 ÇAĞLAR Denizcilik
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 UND RORO İşletmel..
 MED MARİNE HOLDİN..
 BABAYLON Hotel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim